Verdachte van witwassen crimineel geld op vrije voeten

Gepubliceerd op 19 november 2016 om 12:00

De 64-jarige vrouw die woensdag is aangehouden en verdacht wordt van het witwassen van crimineel geld via een autohandel, is gistermiddag weer vrijgelaten. De vrouw blijft wel verdachte in de zaak, die verder onderzocht wordt onder leiding van het Functioneel Parket.

Naamloos-4199.pngDe FIOD viel woensdagochtend de woning van Gesina van E. binnen aan het Kostverloren in Apeldoorn Noord. Tegelijkertijd stonden agenten aan de deur van autohandel Easy Driving aan de Wagenmakershoek in Apeldoorn. De showroom van de autohandel wordt gedurende de dag volledig leeggehaald, in totaal worden ruim zeventig auto's in beslag genomen, 40.000 euro aan contant geld en een vuurwapen.

Gesina heeft op papier de dagelijkse leiding van de autohandel. Sinds 2010 heeft het bedrijf van haar circa 600.000 euro ontvangen. Ze heeft zelf weinig inkomsten, waar het vermoeden vandaan komt dat de vrouw crimineel geld witwast via het bedrijf.

De auto's die in beslag zijn genomen, blijven gedurende het onderzoek bij Domeinen staan, laat een woordvoerder van de FIOD weten.

Door de Redactie AD: Foto: AD/ Politie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.