Arnhemmer verwijdert account na ophef over anti-Wilders Tweet

Gepubliceerd op 19 november 2016 om 12:14

Arnhemmer Mark van Zon heeft zijn account van Twitter verwijderd na alle commotie die vrijdag ontstond over een Tweet waarin hij stelde: 'Misschien moeten we de hele aanhang van Wilders uitroeien om onze naoorlogse vrijheid terug te krijgen en zonder angst te kunnen leven'. De boodschap werd direct duizenden keren gedeeld.

Naamloos-4205.pngMensen spreken in allerlei bewoordingen hun afschuw uit over Van Zons bericht. PVV-leider Geert Wilders reageerde met: 'Ongelooflijk, en dit mag wel?'. Daarmee verwijzend naar de 5.000 euro boete die justitie van hem eist om zijn 'minder Marokkanen-uitspraak'.

Bedreigingen
Van Zon ontving al tientallen doodsbedreigingen. Ook familie en vrienden worden belaagd. Dat was voor de Arnhemmer reden om vrijdag zijn bericht al van het internet te halen. Nu heeft hij zijn complete Twitter-account verwijderd.

Provocatie
De Arnhemmer benadrukt dat hij zelf niemand met de dood heeft willen bedreigen. Zijn bericht was bedoeld als provocatie, en moet niet letterlijk worden genomen, aldus Van Zon.

Door de Redactie AD: Foto: Privebericht op twitter

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.