"PSV kampioen na monsteruitslag tegen Cambuur"

Gepubliceerd op 30 april 2016 om 12:54

Voor Cambuur valt zondag in Eindhoven na drie jaar Eredivisie het doek en PSV legt met een monsteruitslag de basis voor de landstitel, zo verwacht oud-keeper Wim de Ron.

wim-de-ron-cambuur_1s39wr1a8bv391753t5nuoisqu-1.jpg

Voor Cambuur valt zondag in Eindhoven na drie jaar Eredivisie het doek en PSV legt met een monsteruitslag de basis voor de landstitel, zo verwacht oud-keeper Wim de Ron.

“Als Cambuur het eerste kwartier niet ongeschonden doorkomt, wordt het een grote uitslag”, aldus Wim de Ron tegen Goal . “Het gaat richting de 7-0, denk ik, gunstig voor PSV dus.  Ik verwacht een monsterzege  en denk dat PSV daardoor uiteindelijk kampioen wordt. In een redding voor Cambuur geloof ik niet meer.”

De nu 46-jarige De Ron werd geboren in het Brabantse Dinteloord en stapte op 16-jarige leeftijd van de plaatselijk VV over naar PSV. De Ron was een keeper met uitstekende reflexen en een zeer goede traptechniek, maar zijn lengte van 1,71 meter was een handicap. Vanaf 1991 was hij tweede doelman achter Hans van Breukelen en toen PSV in 1994 Stanley Menzo en Ronald Waterreus aantrok, vertrok hij naar het noorden, naar Cambuur, voor zeven jaar.

“Een fantastische tijd”, aldus De Ron.  

Twee keer met Cambuur in Eindhoven

Als keeper van Cambuur speelde De Ron twee seizoenen in de Eredivisie en ging hij twee keer op bezoek bij PSV in Eindhoven. Twee keer hield hij de schade beperkt. Op 13 maart 1999 werd het 3-0. Na een vroege goal van Luc Nilis moest Cambuur door rode kaarten voor Johan Abma en Gregg Berhalter met negen man verder en pas laat stelden Nilis en Ruud van Nistelrooy tegen negen man de winst veilig.

Tegen het einde van het seizoen 1999/2000 kon PSV zich op 16 april officieus kampioen noemen bij een zege op Cambuur, dat later dat seizoen via de nacompetitie degradeerde. Het verschil in doelsaldo met PSV's naaste belager sc Heerenveen was dermate groot dat het niet reëel was dat de Friezen dat nog goed zouden maken. Cambuur-aanvoerder De Ron, spelend met verder onder anderen Gregg Berhalter, Evgeny Levchenko, Robin Nelisse en Leonard van Utrecht, capituleerde pas in de 68ste minuut op een inzet van Mark van Bommel.

“We hebben toen goed gespeeld, als een blok, hebben weinig weggegeven”, aldus De Ron. “En ik speelde ook behoorlijk. Het huidige Cambuur heeft niet de kwaliteiten die wij toen hadden. De Leeuwarder Courant belde laatst of ik een gouden tip had. Nee, die heb ik niet. Alleen laat komen en vroeg weggaan. Ik geef Cambuur geen kans meer. Ze kunnen geen goal maken, hebben veel te weinig drang naar voren, spelen te afwachtend.”

Door: Jesse Wieten/ Redactie Foto: Goal 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.