Cocu: "Zijn het aan onze stand verplicht"

Gepubliceerd op 30 april 2016 om 13:13

PSV moet tegen SC Cambuur een monsterzege boeken om de druk op koploper Ajax tot een hoogtepunt te brengen. Trainer Phillip Cocu wil allereerst de drie punten.

downloads1-19.jpg

"Eerst zorgen voor de winst, daarna er alles aan doen om een zo hoog mogelijke score neer te zetten", vertelde Cocu vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. Qua puntenaantal staan Ajax en PSV op gelijkte hoogte. Echter, het doelsaldo van de Amsterdammers is in het voordeel. Voor PSV is het dus noodzaak om te scoren, zeker wanneer Ajax de laatste twee wedstrijden (ook) wint.

"We zijn het aan onze stand verplicht om onze thuiswedstrijd te winnen, het liefst met een score die zo hoog mogelijk uitvalt", aldus Cocu, die niet terugdeinst voor een spannend slot. "In twintig jaar voetbal heb ik het vreemdste seizoenslot meegemaakt. Ook die wedstrijd gaf aan dat je tot de laatste seconde moet doorgaan", blikte hij terug op zijn periode als speler van PSV.

"Als ploeg hebben we het vertrouwen dat we altijd scoren. We moeten het maximale uit de wedstrijden halen. Buiten Hendrix is iedereen beschikbaar. Locadia is zondag gewoon inzetbaar. Je moet altijd blijven geloven en door blijven gaan. Dat wil ik zondag zien van het team", aldus de keuzeheer.

Door Alexander Drost/ Redactie  Goal 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.