Cocu: "Tot de laatste seconde scherp

Gepubliceerd op 1 mei 2016 om 10:38

PSV-trainer Phillip Cocu weet wat zijn manschappen te doen staat tegen SC Cambuur zondagmiddag, en dat is een karrevracht aan doelpunten maken.

phillip-cocu-eredivisie-psv_hwupj1710hbl1h0knca767fgt.jpg

Als aanvoerder van het team dat in 2007 de titel pakte, scoorde de oefenmeester als speler in Eindhovense dienst de 5-1 tegen Vitesse in de kampioenswedstrijd. Daardoor pakte PSV in dat seizoen het landskampioenschap op basis van doelsaldo.

Ook dit jaar lijkt het uit te lopen op een beslissing op basis van doelsaldi. Ajax en PSV staan gelijk in puntenaantal, maar de Amsterdammers staan er beter voor. “We moeten er alles uithalen en tot de laatste seconde scherp zijn. Wel moeten we daarbij in eigen kunnen blijven geloven en het op onze eigen manier blijven doen.”

De bal in het netje leggen, daar zal het om gaan tegen de degradatiekandidaat uit Friesland. “We hebben deze week in de training wel meer aandacht besteed aan de afronding, hoewel we dat normaal ook altijd doen. In de eindfase kunnen altijd nog andere keuzes worden gemaakt, als de wedstrijd erom vraagt", aldus Cocu tegenover het Algemeen Dagblad.

Door: Redactie: Pieter Stroink van Eizenga/ Goal.nl/ Foto: Goal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.