Willem II wil profiteren van euforisch Feyenoord

Gepubliceerd op 30 april 2016 om 15:18

Willem II-aanvaller Bruno Andrade hoopt dat Feyenoord verslapt tegen zijn ploeg Willem II. De bekerwinst van de Rotterdammers moet positief uitpakken voor de Tilburgers.

bruno-andrade_g1ysb0lnlxf01gpn3zgbpnp0y-1.jpg

De Tricolores moeten alle zeilen nog bijzetten om degradatieplay-offs te ontlopen. Qua punten staat Willem II gelijk op de ranglijst met Excelsior, al is het doelsaldo van de Tilburgers met +10 in het voordeel. "De toekomst van Willem II staat op het spel", vertelt Andrade op de clubsite.

De vorige ontmoeting met Feyenoord was in de achste finale van de KNVB-beker. Na verlenging wonnen de Rotterdammers pas. "Die wedstijd hadden we moeten winnen. We spelen al twee jaar goed tegen Feyenoord, vorig seizoen hebben we zelfs niet eens van ze verloren", aldus de Braziliaan, vol vertrouwen.

Uiteindelijk won Feyenoord de beker, door afgelopen zondag FC Utrecht te verslaan in de finale (2-1). De euforie in Rotterdam was groot en daar wil Andrade van profiteren. De Rotterdammers zijn eveneens zeker van plaats drie, waardoor de druk volledig weg is. Door de bekerwinst is een ticket voor de Europa League sowieso al een feit.

"Ik verwacht zondag een open wedstrijd, want Feyenoord heeft niets te verliezen. Door het winnen van de beker en de huldiging daarna heeft Feyenoord toch wat focus verloren. Het kan zijn dat die nog niet volledig terug is als ze tegen ons spelen", aldus Andrade, die het belang van een zege op Feyenoord maar al te goed beseft.

"We willen volgend seizoen Eredivisie spelen, dat verdienen de supporters. Het is aan ons", zegt de 27-jarige Braziliaanse spelmaker van Willem II. Andrade raakte eerder dit seizoen zwaar geblesseerd op bezoek bij Ajax, na een botsing met Nemanja Gudelj. Een scheenbeenbreuk hield hem vervolgens maandenlang buitenspel.

Door Alexander Drost / Redactie Goal 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.