Spurs-fans kiezen Alderweireld als speler van het seizoen

Gepubliceerd op 7 mei 2016 om 15:07

Fans van Tottenham Hotspur hebben Toby Alderweireld uitgeroepen tot speler van het seizoen. De verdediger heeft in zijn eerste jaar de harten van de supporters gestolen.

downloads-29.jpgTottenham Hotspur nam Alderweireld afgelopen zomer over van Atlético Madrid. De Madrilenen verhuurden de Belg vorig seizoen al aan competitiegenoot Southampton. 

In Londen speelde Alderweireld zich meteen in de basis. Hij speelde dit seizoen 47 wedstrijden, in alle competities, en kwam daarin vier keer tot scoren.

Alderweireld maakt samen met landgenoot Jan Vertonghen deel uit van de beste defensie van Engeland. Spurs kreeg slechts 28 tegendoelpunten. Geen team in de Premier League kan betere cijfers op de mat legggen.

Spurs knokte lang mee voor de titel, maar verspeelde maandag punten waardoor Leicester City kampioen werd. Tottenham speelt volgend seizoen wel in de Champions League.

Alderweireld reageerde bescheiden op zijn uitverkiezing. "Ik ben erg blij, maar het zou geen speler van het seizoen moeten zijn, maar team van het seizoen. We verdienen het allemaal."

Door Redactie Goal.com Dennis Kas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.