Leicester kan landstitel nog niet bevatten ondanks huldiging

Gepubliceerd op 8 mei 2016 om 09:58

Bij Leicester City kon zaterdag nog niet iedereen geloven dat ze na een sprookjesachtig seizoen daadwerkelijk werden gehuldigd als kampioen van Engeland.

De 'Foxes' waren maandag al zeker van de landstitel door een gelijkspel van Tottenham Hotspur bij Chelsea, maar vierden zaterdag pas een groot feest met de fans na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Everton (3-1).

"Dit had ik me nooit, echt nooit voor kunnen stellen", stamelde manager Claudio Ranieri, die afgelopen zomer tot ieders verrassing werd aangesteld in het King Power Stadium.

De Italiaanse oefenmeester loodste Leicester, dat vorig seizoen nog als veertiende eindigde in de Premier League, in zijn eerste jaar direct naar de eerste landstitel in de clubhistorie.

Als dank werd de 64-jarige Italiaan zaterdag toegezongen door zijn landgenoot Andrea Bocelli.

Toverspreuk

Ook clubtopscorer Jamie Vardy kon het vijf dagen na het veiligstellen van het kampioenschap allemaal nog nauwelijks bevatten. "Ik kan dit niet in woorden uitdrukken", zei de spits, die vier seizoenen geleden nog op het vijfde Engelse niveau speelde.

"Het is een lange en zware weg voor mij geweest om te komen waar ik nu sta. Ik denk dat iemand een toverspreuk over me heeft uitgesproken om dit allemaal mogelijk te maken."

De Engelse spits, die dit seizoen ook doorbrak in de nationale ploeg, was deze jaargang al 24 keer trefzeker in de Premier League en voegde zaterdag tegen Everton twee treffers toe aan zijn totaal.

'Geweldig'

Doelman Kasper Schmeichel promoveerde twee jaar geleden met Leicester naar het hoogste niveau en trad met zijn eerste titel in de voetsporen van zijn vader Peter Schmeichel, die vijf keer kampioen van Engeland werd met Manchester United.

"Ik kan nog niet geloven dat ik hier sta", jubelde de Deense sluitpost. "Het is werkelijk geweldig en het is een prachtige trofee."

De Algerijnse smaakmaker Riyad Mahrez kon ook maar moeilijk onder woorden brengen wat er door hem heen ging. "Het is geweldig wat we hebben gepresteerd, echt fantastisch. Verder heb ik er geen woorden voor."

Leicester, dat komend seizoen zal debuteren in de Champions League, sluit het seizoen volgende week zondag af met een uitwedstrijd tegen Chelsea.

Door Redactie Nu.nl Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.