Leicester luistert titel op met zege, United houdt zicht op plek vier

Gepubliceerd op 8 mei 2016 om 10:30

Leicester City heeft de landstitel zaterdag extra glans gegeven door een overtuigende zege op Everton. Manchester United blijft meedoen om de vierde plaats door te winnen bij Norwich City en Newcastle United liet twee kostbare punten liggen in de strijd tegen degradatie.

Leicester liet zien de terechte kampioen van Engeland te zijn.

De 'Foxes' vierden maandag dankzij het gelijkspel van Tottenham Hotspur bij Chelsea de eerste landstitel in de clubgeschiedenis en rekenden zaterdag voor eigen publiek af met Everton: 3-1.

De verrassende ploeg van trainer Claudio Ranieri dankte de thuiszege aan twee doelpunten van topscorer Jamie Vardy en één treffer van Andy King. Vardy opende al na vijf minuten de score en zag de voorsprong na een halfuur verdubbeld worden door King.

Twintig minuten na de hervatting tekende Vardy vanaf de strafschopstip voor zijn tweede goal in het King Power Stadium. Een tweede penalty was even later niet besteed aan de 29-jarige revelatie van het Premier League-seizoen, die de bal hard over het doel van de bezoekers uit Liverpool schoot.

Vlak voor tijd bepaalde Kevin Mirallas de eindstand na een fraaie solo op 3-1 namens Everton. Dat mocht de pret echter niet meer drukken voor Leicester en de uitzinnige fans.

United

Het United van Louis van Gaal won met 1-0 bij Norwich City. De winnende treffer werd in de 72e minuut gemaakt door Juan Mata. Door de zege heeft nummer vijf United 63 punten uit 36 duels. De achterstand op Manchester City, dat vierde staat, is een punt.

City heeft ook 36 wedstrijden gespeeld, maar komt zondag nog in actie tegen nummer drie Arsenal. De vierde plaats geeft recht op het spelen van de voorronde van de Champions League.

Van Gaal gunde Memphis een basisplaats bij United. De voormalig PSV'er speelde de hele wedstrijd. Timothy Fosu-Mensah, die in de voorselectie van Oranje zit, viel vlak voor tijd in. Daley Blind kreeg rust.

Voor Norwich lijkt handhaving een moeilijk verhaal te worden. De ploeg staat voorlaatste met 31 punten uit 36 duels.

Newcastle

Newcastle United leed duur puntenverlies in de strijd tegen degradatie. De 'Magpies' moesten bij het reeds gedegradeerde Aston Villa genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Daardoor werd de ploeg van manager Rafael Benitez gepasseerd door aartsrivaal Sunderland, dat thuis met 3-2 wist te winnen van het Chelsea van Guus Hiddink. Met nog slechts één competitieduel te gaan staat Newcastle op een degradatieplek.

Sunderland verzamelde één punt meer dan Newcastle en heeft bovendien nog een inhaalwedstrijd tegoed. Nummer voorlaatst Norwich, dat eveneens een wedstrijd minder speelde, heeft drie punten minder dan Newcastle.

Met de Nederlanders Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum in de basisopstelling slaagde Newcastle er niet in om te scoren bij Aston Villa, dat al weken weet dat het volgend seizoen uitkomt in het Championship.

Daryl Janmaat en Siem de Jong bleven negentig minuten op de bank zitten naast Benitez, die volgende week in de laatste thuiswedstrijd nummer twee Tottenham Hotspur ontvangt op St. James' Park. Leandro Bacuna deed de hele wedstrijd mee bij Aston Villa.

Interim-coach Hiddink kwam met Chelsea nog wel twee keer op voorsprong in het Stadium of Light, maar stapte door het winnende doelpunt van Jermain Defoe toch als verliezer van het veld bij Sunderland (3-2). Aanvoerder John Terry kreeg diep in blessuretijd rood en heeft daardoor wellicht zijn laatste duel gespeeld voor de 'Blues'.

West Ham

Nummer zes West Ham United leed tegen Swansea City een thuisnederlaag (4-1). Daardoor verzuimden de Londenaren om in de strijd om de vierde en vijfde plaats aansluiting te houden bij Manchester City en United.

De nummer vier plaatst zich aan het einde van het seizoen voor de voorrondes van de Champions League, terwijl de nummer vijf zich rechtstreeks kwalificeert voor de groepsfase van de Europa League. Mocht Manchester United de FA Cup winnen, is ook de zesde plek aan het einde van de rit goed voor Europees voetbal.

Erik Pieters ging met Stoke City onderuit bij FA Cup-finalist Crystal Palace (2-1). AFC Bournemouth en West Bromwich Albion kwamen een gelijkspel overeen: 1-1.