Arsenal bezorgt United dienst bij City, Southampton verslaat Spurs

Gepubliceerd op 9 mei 2016 om 09:29

Arsenal heeft Manchester United zondag een dienst bewezen door City twee punten af te snoepen in de strijd om de vierde plek in de Premier League. Southampton gaf de goede reeks van de laatste weken een vervolg bij Tottenham Hotspur.

Naamloos-72.pngDe 'Gunners' namen zondag een punt mee uit Manchester door met 2-2 gelijk te spelen tegen de huidige nummer vier van de ranglijst. City heeft nu twee punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld dan stadgenoot United.

Nummer drie Arsenal behield dankzij de overwinning in het Etihad Stadium een voorsprong van drie punten op City en kan in de laatste speelronde de tweede plaats nog overnemen van Tottenham Hotspur.

De 'Citizens', die eerder deze week door Real Madrid uitgeschakeld werden in de halve finales van de Champions League, gaven zondag twee keer een voorsprong weg tegen de bezoekers uit Noord-Londen.

Sergio Agüero opende al na acht minuten de score, maar zag Olivier Giroud twee minuten later aan de andere kant gelijkmaken. Vijf minuten na rust nam de ploeg van manager Manuel Pellegrini via Kevin De Bruyne opnieuw de leiding, maar in de 68e minuut bepaalde Alexis Sanchez de eindstand op 2-2.

Southampton

Tottenham Hotspur liet met een 2-1 thuisnederlaag tegen Southampton ook punten liggen in de strijd om de tweede plaats. De Spurs hebben na 37 wedstrijden zeventig punten, nog wel twee meer dan aartsrivaal Arsenal.

Southampton staat door de zege zesde met zestig punten en blijft zo in de race voor Europees voetbal.

Tottenham, dat afgelopen maandag door een gelijkspel bij Chelsea de titel aan Leicester City moest laten, kwam via Heung-Min Son nog wel op voorsprong op White Hart Lane.

Steven Davis maakte echter voor rust nog gelijk en scoorde in de tweede helft ook de winnende goal namens de 'Saints' van manager Ronald Koeman.

Bij Southampton stonden Virgil van Dijk en Cuco Martina negentig minuten op het veld. Jordy Clasie werd na een uur naar de kant gehaald en Maarten Stekelenburg kwam niet van de bank in Londen.

Liverpool

Liverpool won dankzij doelpunten van Joe Allen en Roberto Firmino met 2-0 van Watford op Anfield. Daardoor houden de 'Reds' zicht op de plekken zes en zeven, die aan het einde van het seizoen wellicht recht geven op Europees voetbal.

Door: NU.nl/ANP Foto: Getty Images