Van den Brom vindt vierde plaats AZ 'dikverdiend'

Gepubliceerd op 9 mei 2016 om 11:45

Trainer John van den Brom vindt het "dikverdiend" dat AZ als vierde is geƫindigd in de Eredivisie. De Alkmaarders stelden zondag Europees voetbal veilig dankzij een knappe 3-1 zege bij FC Utrecht.

Naamloos-89.png

"Als je de tweede seizoenshelft bekijkt, hebben we fantastisch gespeeld. Het elftal was fit en wilde elke wedstrijd winnen", kon Van den Brom zijn geluk niet op voor de camera van FOX Sports. "We waren constant gemotiveerd om de vierde plaats te pakken. Dan is het mooi dat dat ook uitkomt."

FC Utrecht moest in eigen huis met drie doelpunten verschil winnen om AZ alsnog in rouw te dompelen, maar de bezoekers kwamen via Ridgeciano Haps al in de derde minuut op een 1-0 voorsprong.

"We hebben het stadion redelijk snel stil kunnen spelen", zei Van den Brom dan ook. "We scoren een fantastische eerste goal, precies over de zijkanten wat we wilden. Na de 2-0 van Dabney dos Santos was het klaar. Dan zie je dat je ongelooflijk kan genieten van dit elftal."

"Het zou hier gaan stormen, alles blablabla... FC Utrecht heeft heel weinig kansen gehad en wij hebben dan ook dikverdiend gewonnen."

Janssen

Van den Brom deelde ook de nodige complimenten uit aan Vincent Janssen, die zich met 27 goals topscorer van de Eredivisie kroonde. "Dat is een bizar aantal voor een jongen die uit de Jupiler League komt. Hij heeft het in zijn eerste seizoen in de Eredivisie fantastisch gedaan."

"Ik ben ontzettend blij voor hem, maar ook met de manier waarop we de vierde plaats veilig hebben gesteld. De enige angst die ik als trainer heb is dat het weer zo'n zomer als vorig jaar wordt, waarin we veel spelers verloren. Het zal niet makkelijk worden om de groep bij elkaar te houden, maar dat is wel de wens van de trainer."

Door: NU.nl/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.