Van Hanegem in zak en as: "Het heeft iets droevigs, als ik het zo zeg"

Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 14:09

Willem van Hanegem vindt het een treurig idee dat 'zijn' Feyenoord binnen afzienbare tijd wellicht afscheid neemt van De Kuip. Het clubicoon vertelt dat in een interview met de VARA Gids.

Naamloos-144.png"Als ik over de Van Brienenoordbrug rij, moet ik altijd kijken naar De Kuip. Ik krijg nog eens een ongeluk als ik niet uitkijk, ik zit altijd effe te turen naar dat stadion. Sowieso denk ik bij Rotterdam altijd als eerste aan de club, aan Feyenoord", steekt De Kromme van wal. "Er zijn meer clubs waarmee ik iets heb, maar Feyenoord – dat zal iedereen begrijpen – daar kan niets tegenop. En het stadion is het huis van Feyenoord. Je wordt er als het ware naar toe gezogen, zo magisch is die plek."

"Er komt nu een nieuwe Kuip. Jammer dat er jaren geleden geen start gemaakt is met de 'vernieuwbouw' van De Kuip. Dat had toch wel mijn voorkeur hoor. Maar ja, de tijd gaat voort, je moet mee."

"Het heeft iets droevigs, als ik het zo zeg, maar als je in Rotterdam om je heen kijkt, zie je dat de nieuwe tijd ook zijn aantrekkelijke kanten heeft. En toch, als ik er aan denk dat Feyenoord uit die Kuip vertrekt… Ik denk er toch liever maar niet aan", besluit Van Hanegem. 

Door: Voetbalprimeur Foto: Voetbalprimeur



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.