Boëtius begrijpt vertrek Vilhena: "Standaard geworden bij Feyenoord"

Gepubliceerd op 23 mei 2016 om 14:54

Het vertrek van Tonny Vilhena bij Feyenoord is geen verrassing voor Jean-Paul Boëtius.

Naamloos-823.png

Hij vergelijkt zijn eigen vertrek met dat van de huidige middenvelder van de Rotterdammers.

Ondanks meerdere pogingen van Feyenoord om Vilhena te behouden, kiest de middenvelder toch voor een vertrek. Aankopen van Feyenoord verdienen meer dan Vilhena zou kunnen gaan verdienen en daar is de speler het niet mee eens.

Boëtius begrijpt zijn voormalig ploeggenoot volkomen. "Het is bijna standaard geworden bij Feyenoord dat jonge spelers mede om die reden vertrekken. Je zou denken dat het kwartje eens moet vallen bij de directie", zegt de buitenspeler van FC Basel in de Volkskrant.

Boëtius vertrok zelf een jaar geleden bij Feyenoord. Hij voelde zich niet meer op zijn plek in De Kuip. “Ik weet dat je erkenning afdwingt met prestaties. Maar ik miste een trainer die tegen me zei: ‘ik stel jou op, omdat ik geloof dat jij het verschil kan maken’. Ik kreeg geen bevredigend antwoord, ik voelde dat de twijfels overheersten.”

Boëtius sprak meerdere keren met technisch directeur Martin van Geel, maar bleef met veel vragen achter. “Na mijn tweede seizoen kwam er geen evaluatie. De club had een traject voor me moeten uitstippelen. Wanneer ben je rijp voor een transfer?”

Door goal.com/nl Yanick Vos Foto: Goal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.