Wilmots: "België een outsider, net als Portugal en Italië"

Gepubliceerd op 23 mei 2016 om 16:52

De Belgische bondscoach Marc Wilmots hoopt minimaal de halve finale van het EK te bereiken. "Er is altijd een verrassing op een toernooi."

Naamloos-825.pngBelgië beschikt over de beste EK-selectie sinds jaren. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen bij onze zuiderburen. Het doel van België in Frankrijk? "Om zo ver mogelijk te geraken", zegt Wilmots in een interview met Sporza. "Als je de halve finales haalt, heb je enorm goed gewerkt. Dat is mijn mening."

Sommigen zien België als favoriet voor de titel. "Ik heb er geen problemen mee als spelers zeggen dat ze voor de Europese titel gaan. Ik begrijp dat. Maar als je naar het volume van Duitsland, Frankrijk en Spanje kijkt, zie je dat ze in bepaalde compartimenten meer wisselmogelijkheden hebben dan wij. Ze hebben ook meer ervaring."

"Maar het is niet altijd de beste die wint. Er zijn altijd verrassingen op een toernooi. Wij proberen sowieso elke wedstrijd te winnen. Ons DNA is dat we spelen om te winnen. We willen kansen creëren, 7 of 8 per match. En tegelijkertijd weinig weggeven: dat evenwicht wil ik. Wij zijn outsider, net als Portugal, Italië en nog een ander land dat zal verrassen."

Door goal.com/nl Yanick Vos Foto: Goal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.