Kiki Bertens dendert voor het eerst naar de kwartfinale op Roland Garros

Gepubliceerd op 1 juni 2016 om 14:02

Kiki Bertens heeft op imponerende wijze de kwartfinale op Roland Garros bereikt. De Wateringse was in twee sets te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys, de nummer vijftien van de plaatsingslijst: 7-6 6-3. Bij de laatste acht speelt Bertens tegen Timea Bacsinszky.

(Nederland heeft sinds 2007 weer een heuse tenniskoningin)

 

 

De achtste finalewedstrijd tussen Bertens en de als vijftiende geplaatste Keys had al eerder gespeeld moeten worden. Vanwege regen konden de speelsters pas woensdag de baan op.

In de eerste set wist Bertens bij een 3-2 stand haar opponente te breaken. Bij 5-4 kreeg de tennisster, die twee jaar geleden ook al de achtste finale haalde, de kans om op eigen service de set uit te serveren. Dat mislukte en een tiebreak volgde. Daarin speelde Bertens sterk en met 7-4 won Bertens de tiebreak en daarmee was de eerste set binnen.

Na de setwinst leek Bertens alleen maar beter te gaan spelen. In de vierde game brak ze haar Amerikaanse tegenstander en op overtuigende wijze benutte ze het eerste matchpoint. Daarmee bereikte Bertens voor het eerst in haar carrière de kwartfinale op een grand slam-toernooi. Ze neemt het bij de laatste acht op tegen Bacsinszky, de Zwitserse die als achtste geplaatst is in Parijs. Zij rekende in de achtste finale af met Venus Williams: 6-2 6-4.

Michaëlla Krajicek was de laatste Nederlandse tennisster die doordrong tot de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Zij deed dat in 2007 op Wimbledon. Manon Bollegraf was in 1992 de laatste Oranje-speelster die zo ver kwam als Bertens. Zij ging toen onderuit tegen de Spaanse Arantxa Sánchez Vicario.

Bertens is op Roland Garros ook nog actief in het vrouwendubbelspel. Ook daarin staat de Nederlandse, die nu nog de nummer 58 van de wereld is, in de kwartfinales. Later op woensdag speelt ze met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson tegen de als vijfde geplaatste Françaises Caroline Garcia en Kristina Mladenovic.

Door Redactie AD Foto Door Redactie AD Foto 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.