Kiki Bertens flikt het opnieuw en staat nu in de halve finale

Gepubliceerd op 2 juni 2016 om 23:45

Op een koud en kil Roland Garros heeft Kiki Bertens opnieuw voor een sensatie gezorgd.

 

De Wateringse was na een zware partij te sterk voor Timea Bacsinszky en plaatste zich voor de halve finale. De Zwitserse nummer 9 moest in twee sets buigen: 7-5 en 6-2.

In de eerste set kwamen beide speelsters moeilijk op gang op het vochtige gravel in Parijs. Bertens moest drie keer haar service inleveren, Bacsinszky zelfs vier keer. Het eerste bedrijf ging uiteindelijk na maar liefst 70 minuten met 7-5 naar de Nederlandse, die zich vervolgens aan haar kuit liet behandelen.

Luid gemopper

Met een flink ingepakt linkerbeen pakte de steeds beter spelende Bertens de eerste twee games van de tweede set. De frustatraties liepen ondertussen op bij Bacsinszky, die luid mopperend over de baan bewoog. Tien minuten later stond het 4-0 en leek het pleit beslecht.

In een zeer lange vijfde game liet Bertens op haar eigen service echter wat kansen liggen, waarna Bacsinszky terugkwam tot 4-1. De volgende twee games gingen met de service mee, waarna er bij 5-2 voor de laatste keer werd gepauzeerd.

De Nederlandse leek steeds meer last te krijgen van haar kuit en liet de nodige ballen lopen, maar mede door slordig spel van haar tegenstandster brak het Bertens niet op en op haar tweede matchpoint was het raak: 6-2. Geëmotioneerd liet ze zich achterover vallen.

Betty Stöve

Bertens is de eerste Nederlandse tennisster sinds 1977 die op een grandslamtoernooi de halve finales heeft bereikt. In dat jaar drong Betty Stöve bij de US Open in New York door tot de laatste vier. Marijke Jansen-Schaar was in 1971 op het Franse graveltoernooi de eerste Nederlandse die de laatste vier haalde.

Door redactie Telegraaf: Foto: AP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.