Sluiter maakt zich grote zorgen om Bertens

Gepubliceerd op 2 juni 2016 om 23:56

PARIJS - Coach Raemon Sluiter heeft zijn ernstige twijfels uitgesproken over de fysieke gesteldheid van Kiki Bertens in Parijs.

sluiterbertens.jpg

De 24-jarige tennisster moet vrijdagmiddag om 13.00 uur in de halve finales van Roland Garros aantreden tegen titelverdedigster Serena Williams. Aan haar zwaarbevochten zege donderdag op de Zwitserse Timea Bacsinszky (7-5 6-2) hield Bertens nogal wat lichamelijke klachten over, vooral in haar linkerkuit.

Bertens moest donderdag na de eerste set al medische behandeling ondergaan aan haar linkerbeen. ,,Ze heeft de partij op wilskracht binnengesleept'', legde Sluiter uit tegenover de NOS. ,,Eén ding kan ik je wel zeggen: ze is geen pieper.''

Bertens kon in de tweede set amper nog een sprintje trekken. Ook het serveren ging erg moeizaam. Met bekeken spel ving ze haar fysieke ongemakken echter sterk op. ,,Het plan is nu om het zo goed mogelijk te behandelen. En dan vrijdagochtend vroeg weer. Dan gaan we inspelen en kijken we hoe het gaat'', zei Sluiter.

 'Het is kort dag'

Volgens de oud-tennisser is de kans klein dat Bertens vrijdag helemaal niet meer op de baan verschijnt. ,,Ze moet echt strompelend van de trap afkomen om niet te gaan spelen. Maar het is kort dag. Vrijdag om 13.00 uur staat de beste tennisster aller tijden te wachten. En ja, ik maak me heel erg zorgen. Ik ben meer ongerust dan blij.''

Door redactie Telegraaf: Foto: Hollandse Hoogte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.