15 miljoen voor Janssen. Goed hoor, Feyenoord

Gepubliceerd op 6 juni 2016 om 23:22

Er zat tegen Polen en Oostenrijk gelukkig veel meer beweging in het spel bij Oranje dan tegen Ierland.

Wat ik zag, beviel me wel. Het had weer iets met voetballen te maken en er zaten soms ideetjes achter. Nu moet je goed kijken wat je nodig hebt om het Nederlands elftal sterker te
maken.

Ik zeg niet dat je jongens als Arjen Robben en Wesley Sneijder niet meer moet selecteren. Dat zijn nog steeds spelers van de buitencategorie. Maar je moet wel uitkijken dat als ze terugkomen het spel niet volledig via hen gaat lopen, puur vanwege hun reputatie. Het was juist zo leuk om te zien dat in het elftal dat de laatste twee duels speelde, de hiërarchie zich aan het vormen is.

Het doet me goed dat Steven Berghuis het heel behoorlijk deed. Ik was er soms bij toen trainer José Fortes Rodriguez individueel met hem aan de slag ging bij AZ. Dat is aardig uitgepakt.

Iedereen weet ook dat ik gecharmeerd ben van Georginio Wijnaldum. Hij heeft nu weer laten zien dat hij het loopvermogen heeft om in het zestienmetergebied van de tegenstander op te duiken en dan gevaarlijk te zijn. Zo maakte hij bij PSV ook veel doelpunten.

Vincent Janssen in de spits bevalt me ook wel. Zo zie je wat er kan gebeuren als iemand het vertrouwen krijgt. Janssen heeft mijn voorkeur in de spits, want als je Luuk de Jong of Bas Dost daar neerzet, dan zullen de anderen misschien sneller geneigd zijn om de lange bal te spelen. Dat zou jammer zijn. Ik zag nu bij Oranje veel wisselingen om bij het doel te komen.

Feyenoord vond Janssen niet goed genoeg. Ze zeggen dat ze keuzes moesten maken. Dat begrijp ik wel, maar maak dan eens de goede keuze. Oussama  Idrissi is bij FC Groningen ook zo'n geval. Hij komt ook bij Feyenoord vandaan en zou volgens mij makkelijk bij een club uit de top-3 kunnen voetballen. AZ vangt misschien wel 12 tot 15 miljoen euro voor Janssen. Goed hoor, Feyenoord. Dank je de koekoek. Het is te triest voor woorden.

Het is geen voetballer, maar ik wil toch even stilstaan bij het overlijden van Muhammad Ali. Als je voor je bokspartijen zo veel mensen over de hele wereld hun bed uitkrijgt, dan ben je een grote meneer. Ik ging er zelf ook altijd uit. Ik weet nog dat ik bang was dat Ali in 1974 een pak rammel zou krijgen van George Foreman. Ik durfde eigenlijk niet te kijken, heb de videorecorder aangezet en ben weer naar bed gegaan. De volgende ochtend hoorde ik van een vriend van mijn zoon Gert dat Ali had gewonnen. Toen kon ik met een gerust hart gaan kijken.

Ik heb Ali nooit ontmoet, maar weleens van dichtbij gezien op het vliegveld van Los Angeles. Dat vond ik al een bijzonder moment. Een grotere sporter dan Muhammad Ali zal er nooit meer komen.

 

Door Redactie AD Willem van Hanegem is columnist van AD Sportwereld. Foto: AD Sportwereld

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.