FC Twente verliest kort geding en degradeert

Gepubliceerd op 11 juni 2016 om 11:17

FC Twente lijkt volgend seizoen definitief niet in de eredivisie te gaan uitkomen. De KNVB mocht de licentie van de club uit Enschede wel degelijk intrekken.

In een kort geding dat de club hierover aanspande is de KNVB in het gelijk gesteld.

Naamloos-1593.pngREDELIJKE MAATREGEL

Volgens de rechter stond de KNVB in haar recht toen zij de eredivisielicentie van FC Twente introk. In december werd die licentie voorwaardelijk ingetrokken, als de club voldoende verbetering zou laten zien kon dit worden teruggedraaid.

Hier had FC Twente niet de conclusie mogen verbinden dat er geen straf zou volgen. Het uiteindelijke besluit om de licentie onvoorwaardelijk in te trekken mocht dus nog steeds genomen worden.

Dat hierna besloten is om Twente vervolgens wel een licentie voor de Jupiler League te verlenen, vooral om een faillissement van de club te voorkomen, is volgens de rechter een redelijke maatregel.

Als Twente niet in beroep gaat tegen de uitspraak is De Graafschap de gelukkige. De club uit Doetinchem, die in de nacompetitie het onderspit moest delven, schuift dan door en blijft dan op het hoogste niveau voetballen.

Door Redactie Metro: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.