België niet opgewassen tegen Italië in eerste groepsduel op EK

Gepubliceerd op 14 juni 2016 om 11:30

België is het EK in Frankrijk maandagavond begonnen met een nederlaag. In Lyon was Italië met 2-0 te sterk.

downloads1-35.jpgEmanuele Giaccherini maakte na iets meer dan een halfuur de openingstreffer en oud-Feyenoorder Graziano Pellè besliste het duel in de extra tijd.

België-Italië was de tweede wedstrijd van de dag in groep E. Eerder speelden Ierland en Zweden in Parijs met 1-1 gelijk. Daardoor gaan de Italianen nu aan de leiding en staat België vierde.

Vrijdag en zaterdag staan de volgende groepswedstrijden op het programma. Italië neemt het vrijdagmiddag om 15.00 uur op tegen Zweden en België treft zaterdag om dezelfde tijd Ierland.

Pellè

In de eerste twintig minuten had België maandag een overwicht, al leverde dat geen grote kansen op. Radja Nainggolan probeerde het twee keer van afstand, maar zonder succes. Namens Italië schoot Pellè naast.

Na een halfuur namen de Italianen toch de leiding. Emanuele Giaccherini ontving op links de bal van Leonardo Bonucci en verschalkte doelman Thibaut Courtois met een schot in de verre hoek.

België was even van slag en kwam vlak na de treffer goed weg bij kansen van Pellè en Antonio Candreva. Zelf waren onze zuiderburen in de eerste helft nog amper gevaarlijk.

Lukaku

Direct na rust leek België op gelijke hoogte te komen toen Romelu Lukaku alleen op doelman Gianluigi Buffon af ging. De spits van Everton schoot echter over. In de tegenstoot voorkwam Courtois met een fraaie reflex dat Pellè de score voor de Italianen verdubbelde met een kopbal.

In het vervolg bleek de ploeg van bondscoach Marc Wilmots niet bij machte om tot echt grote kansen te komen. Enkele pogingen van afstand leverden niets op en aan de andere kant moest België uitkijken dat Italië niet naar een grotere voorsprong counterde.

In de laatste minuten was invaller Divock Origi tot twee keer toe nog het dichtst bij de 1-1, maar twee kopballen leverden niets op. Courtois redde nog op een hard schot van Ciro Immobile, maar moest uiteindelijk toch nog een tegentreffer van Pellè toestaan.

Door: NU.nl/EK 2016