'Conte en Koeman zijn fenomenaal'

Gepubliceerd op 25 juni 2016 om 15:07

Graziano Pelle zegt helemaal klaar te zijn voor Spanje. Dat de Europees kampioen te vroeg in het toernooi komt voor Italië wuift hij weg.

Graziano Pelle en Ronald Koemand werden in september 2014 verkozen tot speler en trainer van de maand in Engeland.

„Na de groepsfase moet je overal rekening mee houden. Je kan niet verwachten dat je het makkelijk krijgt tot de finale. Wij dachten alles goed te hebben gedaan door de groep te winnen en dan krijg je Spanje voor je neus, haha. Maar dit EK heeft voor de achtste finales meer vreemde combinaties opgeleverd.”

Details

Bijna het complete elftal heeft kunnen uitrusten, omdat bondscoach Antonio Conte tegen Ierland acht reserves liet opdraven.

„Conte is een andere coach dan Ronald Koeman, die ik nu toch heel wat jaren heb gehad. Maar allebei zijn ze fenomenaal en hebben ze een geweldig oog voor details", aldus Pelle, die bij Feyenoord en Southampton samenwerkte met de Nederlander.

Conte heeft ervoor gezorgd dat er bij Italië een geweldige sfeer heerst. We hebben zulke fantastische professionals. Achterin staan de mannen van Juventus, Buffon is een waanzinnige doelman en je voelt dat je in het veld met alleen maar winnaars te maken hebt.”

Door redactie Telesport Foto: VI IMAGES

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.