Nederlandse estafettevrouwen veroveren gouden plak

Gepubliceerd op 11 juli 2016 om 09:33

De Nederlandse estafettevrouwen hebben zondag goud gewonnen op de 4x100 meter. Zij verbraken hiermee het Nederlandse record van 42.04 seconden.

Het is voor de 24-jarige Dafne Schippers alweer haar tweede gouden medaille op het EK atletiek in Amsterdam. De sprintster hielp, na haar succes op de 100 meter, het vrouwenteam op de 4x100 meter estafette naar een eerste plaats.

WINST

Samen met Jamile Samuel, Tessa van Schagen en Naomi Sedney veroverde Schippers de gouden plak. Met 42.04 seconden verbraken zij op overtuigende wijze het oude record van 42.32. De Britse ploeg werd tweede en het Duitse team pakte de derde plek.

Dit is al de vierde gouden medaille voor de Nederlandse atletiekploeg op het EK in Amsterdam. De ploeg is hiermee net zo succesvol als in 1950, toen Nederland eveneens vier gouden medailles won.

OP NAAR MEER

Na de winst vertelde Schippers trots te zijn op het team, zeker omdat zij zich zaterdag nog had afgemeld voor de sprint: „Ik had wat last van mijn hamstring, die was wat 'kramperig'. Niets groots, maar wel te risicovol om mee te lopen. Voor het team was het moeilijk om ineens de knop te moeten omzetten, maar toch gingen ze door. Complimenten dus aan het team''

Toch stelt de atlete dat er nog steeds ruimte voor verbetering is: „De race was niet perfect, er kunnen altijd dingen beter, maar het was wel heel goed. Op naar meer.''

Door Redactie Metro: Foto: ANP