Nederland maakt zich op voor historische Olympische Spelen

Gepubliceerd op 13 juli 2016 om 16:57

Nog drie weken tot het losbarst in Rio de Janeiro, de Olympische Spelen van 2016. Vanmiddag wordt in het Kurhaus in Den Haag het officiƫle startschot gegeven met de presentatie van Team NL.

De Nederlandse handbalsters vieren feest na hun kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Volgens verschillende statistiekenbureau's zal Nederland in Rio het medaillerecord van Sydney 2000 gaan overtreffen. Chef de mission Maurits Hendriks wil geen doelstelling uitspreken, maar sprak wel over '16 tot 32 medailles'. Wat is realistisch voor onze sporters in Rio?

Volgens verschillende statistiekenbureau's zal Nederland in Rio het medaillerecord van Sydney 2000 gaan overtreffen. Chef de mission Maurits Hendriks wil geen doelstelling uitspreken, maar sprak wel over '16 tot 32 medailles'. Wat is realistisch voor onze sporters in Rio?

Voor wie en wanneer moeten we in augustus zeker voor de televisie zitten?

Gracenote verwacht zeven gouden medailles voor Nederland op de Olympische Spelen. Die zullen dan gaan naar atlete Dafne Schippers (200 meter sprint), BMX'er Niek Kimmann, wielrenner Tom Dumoulin (individuele tijdrit), judoka Kim Polling, zeilster Marit Bouwmeester, dressuurruiter Hans Peter Minderhoud en de Nederlandse dressuurploeg. Daarnaast voorspelt het databureau negen zilveren en tien bronzen medailles voor de Nederlandse sporters. De Nederlandse ploeg komt daarmee uit op een dertiende plek in het medailleklassement, die de Verenigde Staten wordt aangevoerd. 

Dafne Schippers

Dafne Schippers heeft haar pijlen voor deze Olympische Spelen volledig gericht op de sprint. Zowel op de 100 als de 200 meter wil de 24-jarige atlete uit Utrecht een gooi doen naar het goud. De 100 meter sprint staat gepland voor de avondsessie op zaterdag 13 augustus. De finale van de 200 meter sprint, waarop Schippers afgelopen vrijdag op het EK in Amsterdam nog zeer overtuigend goud won, staat gepland voor de avondsessie op woensdag 17 augustus.

Niek Kimmann

Niek Kimmann uit het Overijsselse Lutten is een grote kanshebber op goud bij de inviduele tijdrit op de BMX. De pas twintigjarige Kimmann werd al Europees- en wereldkampioen. De finales voor dit onderdeel staan gepland voor vrijdag 19 augustus.

Outsiders

De Nederlanders hierboven vertrekken allemaal met een favorietenrol naar Rio de Janeiro, maar moeten dit ook nog maar zien waar te maken. Soms is het makkelijker om als underdog of outsider aan een toernooi te beginnen. Zo'n ploeg die in Brazilië wel eens boven zichzelf kan gaan uitstijgen zijn de Nederlandse handbaldames. De Nederlandse ploeg werd op het WK in december tweede, maar boekte de afgelopen maanden nog een hoop progressie. In Rio de Janeiro moet het piekmoment gaan komen.

Door Redactie AD Sportwereld Foto: AD

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.