Terreur stopt de Tour niet

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 13:25

AD-verslaggever Thomas Sijtsma reist drie weken in het kielzog van de Tour de France door Frankrijk. Dagelijks schrijft hij in de rubriek Surplace over zijn belevenissen rond het peloton.

Naamloos1-183-46.png

Voor deze rubriek had ik in eerste instantie een heel relaas geschreven over de hysterie op de Mont Ventoux. De rennende Froome, de mensenmassa, de motoren en het gejengel om seconden in het klassement. Maar ach, wat doet het er toe.

Niet ver van de Ventoux maakte een vrachtwagen de hele Tour de France tot bijzaak. Om het evenement toch door te laten gaan, wordt de beveiliging verder aangescherpt. De angst zat al in de Fransen, maar is er nu opnieuw verder ingekropen.

Toch zitten we straks met glazen ogen naar een tijdrit te kijken. Een tijdrit die vergelijkbaar is met die van de Olympische Spelen in Rio. Een tijdrit die het klassement in een plooi laat vallen. Een tijdrit die voor Tom Dumoulin belangrijk is. Of eigenlijk: 'was'.

De Tour gaat in ieder geval door en buigt voor niemand. Al helemaal niet voor een onverlaat in Nice. En dat is maar goed ook. De Tour verbindt, sport verbindt, wielrennen verbindt. Zwicht nooit voor terreur.

Over de rennende Froome op de Mont Ventoux gaat niemand het meer hebben. De hele wereld denkt aan Nice. Laat dit alsjeblieft de laatste keer zijn.

Door Redactie AD Sportwereld Foto: AD Sportwereld

 

preview1-2.jpg

Advertentie:  Deze t shirt met opdruk kunt u bij ons bestellen voor de prijs van € 30,00

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.