Tour was door aanslag even bijzaak voor Spekenbrink

Gepubliceerd op 15 juli 2016 om 13:44

Voor teammanager Iwan Spekenbrink van Giant-Alpecin bestond vrijdagochtend naar eigen zeggen de Tour de France even niet. De aanslag donderdagavond in Nice, met ruim tachtig doden, eiste veel aandacht op.

Naamloos1-183-25low-2.png

,,Er hing een vreemde sfeer bij het ontbijt", liet hij weten. ,,We zijn op die plek als ploeg met Parijs-Nice veel geweest. Je gaat toch even denken aan alle drama's die zich op die weg hebben afgespeeld. Dan ben je de Tour wel even kwijt in je hoofd."

Na verloop van tijd moest Spekenbrink zich toch weer op de Tour richten. Met Tom Dumoulin heeft hij in zijn ploeg een kanshebber op de zege, vrijdag in de individuele tijdrit. ,,Dat is de andere realiteit. Vanaf een uur of twee vanmiddag willen we weer winnen. Dat is heel cru, maar zo is het leven. Dat zijn we Nice weer even vergeten."

Volgens Spekenbrink heerst er geen angst in zijn team. ,,We willen ons graag veilig voelen, net als alle andere mensen. Maar de Tour is natuurlijk wel hét symbool van Frankrijk. We moeten er maar niet te veel aan denken en vertrouwen op alle veiligheidsmaatregelen."

Door Redactie AD Sportwereld Foto: Photo News

 

preview2-4.jpgAdvertentie:  Deze gevoerde vest met opdruk kunt u bij ons bestellen voor de prijs van € 85,00

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.