Hoogste notering ooit voor Kiki Bertens

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 08:57

Kiki Bertens behoort bijna tot de twintig beste tennisspeelsters van dit moment.

Naamloos-2141.png

De 24-jarige Nederlandse is op de maandag gepubliceerde wereldranglijst weer vijf plaatsen gestegen, van plek 26 naar 21. Bertens bereikte afgelopen week de finale van het WTA-toernooi in Gstaad, waarin ze zondag verloor van de Zwitserse Viktorija Golubic.

WILLIAMS

Bertens stond nog nooit zo hoog op de wereldranglijst. Naast haar finaleplaats in Gstaad bereikte ze de halve eindstrijd op Roland Garros en de derde ronde van Wimbledon. In de top van de mondiale ranking is niets veranderd. De Amerikaanse Serena Williams voert de ranglijst nog steeds aan, voor de Duitse Angelique Kerber en de Spaanse Garbiñe Muguruza.

Bij de mannen is Robin Haase de beste Nederlander op plaats 95. Hij verdiende afgelopen week geen punten. Haase deed met Oranje mee in de Davis Cup tegen Rusland. Na Haase volgt Igor Sijsling op plaats 115, en daarna Thiemo de Bakker (136e). Ook bij de mannen veranderde er in de top van de lijst niets. De Serviër Novak Djokovic is eerste, de Schot Andy Murray tweede en de Zwitser Roger Federer derde.

Door Redactie Metro: Foto: ANP / Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.