Tour de France 2016 - Sagan wint zijn derde etappe

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 09:00

Peter Sagan heeft met een banddikte de zestiende etappe van de Tour de France gewonnen. Hij duwde zijn wiel net voor Alexander Kristoff over de finishlijn, die in Bern was getrokken.

Naamloos-2143.png

In de laatste hectische kilometers, waar een aantal pittige beklimminkjes lagen, waren zij de rapste mannen van een klein groepje dat was overgebleven.

In het begin van de etappe reden ploeggenoten Alaphilippe en Tony Martin uit het peloton weg. Zij kregen een maximale voorsprong van 6 minuten, voornamelijk te danken aan tijdritspecialist Martin. Hij deed het leeuwendeel van het kopwerk, en reed urenlang ruim boven de 45 kilometer per uur.

Dat had ook zijn weerslag op de mannen in het peloton, waar hard gereden moest worden om de koplopers terug te halen. Dat lukte een kilometer of twintig voor de finish.

KASSEIENKLIM

De etappe leek een prooi voor klassiekerspecialisten, vanwege de laatste kilometers. Daarin zat een kasseienklim, gevolgd door venijnig hellinkje. Het was Greg van Avermaet die het bal opende, al bij de eerste meters die omhoog liepen. Maar hij vloog uit de bocht, en kwam daarna niet meer in het stuk voor.

Sep Vanmarcke nam het stokje over, maar ook hij werd bijgehaald. Daarna kwam een uitgedund groepje gezamelijk bij de finish, waarvan Sagan dus de rapste was.

Door Redactie Metro: Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.