Nieuwe concurrent voor Van Praag in UEFA-verkiezing

Gepubliceerd op 20 juli 2016 om 07:50

In de strijd om het voorzitterschap van de UEFA heeft Michael van Praag nieuwe concurrentie gekregen. Ángel Maria Villar, de huidige preses van de Spaanse bond RFEF, stelde zich dinsdag officieel kandidaat.

Naamloos-2187.png

De 66-jarige Villar is daarmee de derde kanshebber om de opengevallen plaats als Europese voetbalbaas op te vullen. Van Praag stelde zich in mei als eerste kandidaat, tijdens de buitengewone bestuursvergadering van de UEFA die werd belegd na het vertrek van de geschorste Michel Platini.

Vorige maand kwam daar Aleksander Ceferin uit Slovenië bij. De voorzitter van de Sloveense voetbalbond beweerde toen al de steun te hebben van dertien bonden.

Kandidaten om Platini op te volgen moeten zich voor woensdag melden. De 55 leden van de Europese bond kiezen op 14 september in Athene een opvolger voor de Fransman.

Boete

Villar is sinds 1988 voorzitter van de Spaanse bond. Een brandschoon verleden heeft hij niet. De ethische commissie van de FIFA legde Villar vorig jaar een boete van 25.000 Zwitserse frank op, omdat hij niet wilde meewerken aan een onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.

Door Redactie Metro/ANP: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.