Tour voorbij voor Cavendish

Gepubliceerd op 20 juli 2016 om 07:55

Viervoudig etappewinnaar Mark Cavendish gaat woensdag niet meer van start in de Ronde van Frankrijk. Dat heeft zijn ploeg Dimension Data dinsdagavond weten.

Naamloos-2189.png

Cavendish stapt af om te kunnen herstellen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. „Het was geen makkelijke beslissing om de koers en mijn team te verlaten. Na de inspanningen in de laatste etappes hebben we mijn vermoeidheidsniveau bestudeerd.

Ik heb besloten dat ik op het punt ben dat verder koersen een nadelig effect kan hebben op mijn volgende grote doel: de Olympische Spelen”, zo liet 'Cav' weten in een verklaring.

Dimension Data steunt de beslissing van de Britse sprinter om de strijd te staken. „We juichen hem toe om zijn volgende doel, een olympische medaille, te bereiken'', aldus teambaas Douglas Ryder.

Succes

Cavendish verraste met zijn sterke optredens in de massasprints in de Tour. Hij won de eerste, derde, zesde en veertiende etappe en droeg zowel de gele als de groene trui. De 31-jarige Brit voerde zijn totaal aantal overwinningen in de Tour op naar dertig. Alleen de Belgische wielerlegende Eddy Merckx won er meer (34).

Door Redactie Metro: Foto: Metro

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.