Mollema verklaart Froome voorzichtig de oorlog

Gepubliceerd op 20 juli 2016 om 08:14

Achter de tafel in een klein, benauwd zaaltje van de Amerikaanse ambassade in Bern verklaarde Bauke Mollema dinsdag heel voorzichtig de oorlog aan geletruidrager Chris Froome.

66e08392dc1a2dced875e6004e80ba82-1468926201.jpg

De Groninger van Trek-Segafredo verbond er wel een voorwaarde aan. „Zodra hij een moment van zwakte vertoont, zal ik aanvallen. Ik ben nu in de vorm van mijn leven, daar moet ik van profiteren. Want natuurlijk droom ik ervan de Tour te winnen, al moet je altijd realistisch blijven in de benadering van de race”, zei Mollema tijdens een persconferentie voorafgaand aan een twee uur durende trainingsrit.

Compleet nieuw

Wat de kopman van de Amerikaanse formatie probeerde uit te dragen, is dat hij met meer vertrouwen dan ooit de slotweek van de ronde ingaat. Hij refereerde zelf aan de Tour van drie jaar geleden, toen hij in dezelfde positie verkeerde. „Alleen was ik toen jonger, miste ik de ervaring en was de situatie compleet nieuw. Ik ben intussen wel wat gewend”, aldus Mollema, met een knipoog verwijzend naar de massale opkomst van de internationale media. Op de eerste rustdag in Andorra kwamen zeven journalisten op bezoek, dinsdag waren er minstens vijftig.

Zijn vertrouwen op een succesvolle apotheose is vooral gestoeld op de vorige Ronde van Frankrijk. „Afgelopen jaar kende ik een prima laatste week. Het is geen garantie dat het me deze keer weer zo afgaat, en ik zal ook echt niet roepen dat een podiumplek vaststaat. Kijk, het is duidelijk dat Froome de grote favoriet blijft. Ik heb tot dusver nog geen zwakke plekken kunnen ontdekken in zijn rijden. Sterker nog, hij heeft verrassende dingen laten zien. Hij viel aan in de afdaling, hij attaqueerde tegen de wind in.”

Verleden

Mollema is geenszins bezig met geschiedenis schrijven of met de wens van veel landgenoten, die eindelijk weer een Nederlander in Parijs op het podium willen toejuichen. „Nee, het maakt me niet uit wat er in het verleden is gebeurd. Waar ik me op concentreer is op de resterende vier bergritten. Die zijn allemaal even moeilijk. Ik heb ze alle vier verkend. Op basis daarvan zeg ik dat het een intense strijd wordt tot het einde. En hopelijk kan ik de huidige vorm zo lang vasthouden.”

Door Redactie Metro: Foto: Metro/ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.