FC Groningen verliest opnieuw van Rotterdamse ploeg

Gepubliceerd op 14 augustus 2016 om 09:31

Excelsior is na twee wedstrijden verrassend nog zonder puntverlies in de eredivisie. Na de winst op FC Twente klopten de Kralingers zaterdag ook FC Groningen: 2-0. Jurgen Mattheij maakte al in de openingsminuten de openingstreffer. In blessuretijd scoorde Kevin Vermeulen de 2-0.

Naamloos2-262.pngTrainer Ernest Faber stuurde bij FC Groningen dezelfde elf spelers het veld in die, in de openingswedstrijd tegen Feyenoord, kansloos met 5-0 verloren. Dat vertrouwen van de coach werd al in de eerste minuten beschaamd. Verdediger Mattheij kopte de 1-0 voor Excelsior binnen. Kort daarna verzuimde Vermeulen de voorsprong te verdubbelen.

Nadat Faber routinier Hedwiges Maduro al na bijna een half uur naar de kant haalde, kwam FC Groningen, met Samir Memisevic als zijn vervanger, wat beter in de wedstrijd. Jesper Drost miste een goede kans.

Na de rust ging FC Groningen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Albert Rusnák strandde op doelman Tom Muyters. Excelsior kwam nauwelijks meer aan goed voetbal toe, alhoewel invaller Terell Ondaan vlak voor tijd bijna de 2-0 scoorde. Dat doelpunt kwam uiteindelijk in blessuretijd toch. Vermeulen profiteerde omdat doelman Sergio Padt van FC Groningen zijn doel had verlaten om mee in de aanval te gaan.