Van den Brom vergelijkt FK Vojvodina met Vitesse

Gepubliceerd op 18 augustus 2016 om 17:12

De laatste jaren is AZ een vaste klant in de Europa League.

Naamloos-2500.png

Sinds de nieuwe opzet van het toernooi in 2009 haalden de Alkmaarders vijfmaal de groepsfase. Wil de ploeg van John van den Brom ook dit jaar weer instromen, dan moet er over twee duels worden afgerekend met het Servische FC Vojvodina. 

Een ploeg die volgens Van den Brom het best te vergelijken is met Vitesse. "Zij hebben ook veel voetballers die goed uit de voeten kunnen in de kleine ruimte. Het elftal zit vol met echte Servische spelers. Technisch vaardig, handig aan de bal. Daar moeten we voor opletten."

Een van die handige voetballers is Dejan Meleg, de 21-jarige aanvoerder met een verleden bij Ajax en SC Cambuur. In Nederland kon de aanvallende middenvelder het niet brengen, bij Vojvodina is hij de grote man. In de voorrondes van de Europa League kwam hij tot vier doelpunten in zes duels.

Vojvodina overleefde drie voorrondes tot aan de ontmoeting met AZ. "En ze zijn al een tijdje aan de competitie begonnen, waarin ze nog ongeslagen zijn", weet Van den Brom. "We treffen dus een team in vorm. Maar ik vind ook dat wij, ondanks de nederlaag van dit weekend tegen PSV, goed begonnen zijn."

De verwachting is dat AZ met dezelfde elf start als tegen de Eindhovenaren. Fred Friday krijgt in de spits de voorkeur boven Wout Weghorst. Middenvelder Markus Henriksen, die tegen PSV nog uitviel met een lichte blessure, is weer fit. Achterin bestaat het centrum uit de ervaren Ron Vlaar en de van NEC overgekomen Rens van Eijden. 

De nieuwkomer heeft meteen al een klik met Vlaar. "Zeker, het voelt prettig met Ron in het centrum. Het loopt lekker en ik leer elke dag van hem. Ik geniet er sowieso van om met dit team op het veld te staan. Hopelijk kan ik dat laten zien vanavond."

AZ is na de uitschakeling van Heracles Almelo de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de laatste voorronde van de Europa League. Bekerwinnaar Feyenoord is al zeker van de groepsfase. 

Door: Redactie NOS: Foto: NOS/ ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.