Handbalsters missen finale, verslagen door Frankrijk

Gepubliceerd op 19 augustus 2016 om 09:09

Na een spannende halve finale zijn de Nederlandse handbalsters helaas niet door naar de finale. Het team verloor met 24-23. In de allerlaatste seconde gooide Abbingh de bal op de paal.

De strijd was bloedspannend. Bijna de hele tweede helft van de wedstrijd stonden de Nederlandse handbalsters slechts op een kleine achterstand. De dames gaan nu strijden om het brons. Zij spelen die wedstrijd tegen wereldkampioen Noorwegen. De strijd om het brons is aanstaande zaterdag, om 16:30 uur Nederlandse tijd.

VERTROUWEN

Nederland ging donderdag vol vertrouwen de halve finale in, tegen het eveneens sterke team van de Franse vrouwen. De Nederlanders begonnen sterk: ze wisten binnen zes minuten al vijf keer te scoren. Daarna wist Frankrijk zichzelf echter te herpakken: halverwege de partij stond het 17-13 voor Frankrijk.

De Nederlandse dames wisten sterk terug te komen en zorgden uiteindelijk voor een kleine achterstand van 23-22. Daarna raakte Luciano de paal. Bij een stand van 24-23 lukte het Oranje nog twee keer om bijna gelijk te spelen, maar beiden aanvallen mislukten. Ook in de slotseconde lukte het niet om de wedstrijd naar een verlenging te trekken: Abbingh gooide de bal met alles wat ze in zich had op het Franse doel, maar raakte helaas de paal.

'VOL VOOR BRONS'

,,Ik zag die bal er eigenlijk al ingaan. Maar helaas had ik het geluk niet aan mijn zijde'', zei Abbingh. „Natuurlijk had ik 'm er heel graag ingeschoten. Natuurlijk denk ik: wat als ik die bal daar of daar had geschoten? Maar volgens mij heb ik de situatie op dat moment goed ingeschat. Eén centimeter naar rechts of naar boven en die bal had erin gegaan."

De dames gaan nu strijden om het brons. Zij spelen die wedstrijd tegen wereldkampioen Noorwegen. „Hoe moeilijk het ook is, we moeten dit verlies zo snel mogelijk vergeten. We maken nog steeds kans op een medaille en moeten vol voor brons gaan", zegt Abbingh over de komende wedstrijd.

Door Redactie Metro Sport: Foto: ANP