Koploper PSV boekt eenvoudige zege op PEC Zwolle

Gepubliceerd op 21 augustus 2016 om 13:23

PSV heeft zaterdagavond de derde zege op rij geboekt in de Eredivisie. De Eindhovenaren waren in Zwolle veel te sterk voor PEC (4-0) en nemen voorlopig de koppositie over.

Naamloos1-209.png

Nicolas Isimat-Mirin zorgde na twintig minuten spelen voor de openingstreffer op aangeven van Luuk de Jong. Jorrit Hendrix schoot een kwartier later op fraaie wijze de 2-0 binnen.

PSV kwam in de tweede helft niet meer in de problemen en maakte vlak voor tijd nog twee treffers. Eerst kopte De Jong raak uit een vrije trap van Andres Guardado en even later schoot Steven Bergwijn van dichtbij in de verre hoek: 4-0.

Door de zege in Zwolle geeft PSV de goede seizoensstart een prima vervolg. De Eindhovenaren waren in de eerste twee wedstrijden al te sterk voor FC Utrecht en AZ.

Alleen Feyenoord kan PSV nog van de koppositie afhouden. De Rotterdammers gaan zondag om 16.45 uur op bezoek bij Heracles Almelo. Ajax ging zaterdag in eigen huis pijnlijk onderuit tegen Willem II: 2-1. 

Ramselaar

Bij PSV begon aanwinst Bart Ramselaar op de bank. De 20-jarige middenvelder werd eerder deze week overgenomen van FC Utrecht, maar trainer Phillip Cocu liet hem nog niet debuteren.

Ook zonder Ramselaar kende PSV geen problemen met PEC, ook al was het begin nog redelijk stroef. Na twintig minuten stond het alsnog 1-0. Een vrije trap van Davy Pröpper dreigde te mislukken, maar De Jong wist de bal met het hoofd binnen te houden en Isimat stond op de goede plek om raak te koppen.

Een kwartier later tekende Hendrix voor de 2-0. De 21-jarige middenvelder zag zijn harde schot van afstand in de linkerhoek eindigen en bezorgde PSV zo een comfortabele ruststand. 

De regerend landskampioen kwam in de tweede helft niet meer in de problemen en liep in de slotfase nog verder uit. De Jong maakte zijn eerste van het seizoen en invaller Bergwijn zijn eerste in dienst van PSV: 4-0.

Complimenten

PSV-trainer Phillip Cocu was na afloop blij dat zijn ploeg de stijgende lijn heeft voortgezet die hij een week geleden constateerde. De coach meende dat zijn ploeg in de eerste helft het beste spel heeft gespeeld van dit seizoen.

''We hebben niet veel weggegeven. Na de wedstrijd heb ik de jongens complimenten gegeven. Vorig jaar liepen we nog weleens tegen een of twee goals aan. Nu niet. Ik ben daar zeer tevreden over. Zo zie ik het graag.''

Door: NU.nl/ANP Foto: Proshots

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.