Vitesse klopt Roda JC, NEC wint thuis van sc Heerenveen

Gepubliceerd op 21 augustus 2016 om 13:42

Vitesse heeft Roda JC zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd: 1-0. NEC was thuis met 2-1 te sterk voor sc Heerenveen.

Lewis Baker zorgde halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt van de avond. De huurling van Chelsea werkte de bal vanaf de rechterkant in de korte hoek achter doelman Benjamin van Leer.

Roda JC was het seizoen met twee gelijke spelen begonnen. Vorige week pakte de ploeg van coach Yannis Anastasiou nog een punt in de Arena tegen Ajax, dankzij een laat doelpunt van Paul Van Hyfte.

Bij Vitesse moest Valeri Qazaishvili na de nederlaag van vorige week tegen ADO Den Haag (1-2) plaatsmaken voor de wat meer verdedigend ingestelde Sheran Yeini.

Auassar

Dat leek te werken. Roda had vooral voor rust weinig in te brengen. Alleen Adil Auassar, die voor de gelegenheid in de aanval stond, kon doelman Eloy Room verontrusten. Het Arnhemse overwicht leidde in de 22e minuut tot de 1-0 van Baker.

Na rust kwam Roda er wat meer uit, al werd doelman Room amper getest waardoor Vitesse eenvoudig standhield. Wel moest topschutter Ricky van Wolfswinkel er na een uur geblesseerd af. De spits had last van zijn schouder.

Roda zette in het slot nog alles op alles voor de gelijkmaker. Zo bracht Anastasiou aanvaller David Boysen voor verdediger Roel Brouwers.

Nestoras Mytides, een andere invaller, had drie minuten voor tijd de 1-1 op zijn schoen, maar de Cyprioot raakte van een meter afstand de paal.

NEC-sc Heerenveen

NEC is na de 2-1 thuiszege op sc Heerenveen nog altijd ongeslagen. Beide ploegen begonnen met dezelfde elf spelers aan de wedstrijd als vorige week. Ze speelden toen allebei met 2-2 gelijk. NEC bij Go Ahead Eagles, Heerenveen tegen FC Utrecht.

Heerenveen was voor rust de gevaarlijkste ploeg en raakte al snel via Arber Zeneli de lat. Ook Luciano Slagveer was met een volley dicht bij de openingstreffer

Die viel na een half uur echter aan de andere kant. Dario Dumic kopte raak, nadat Wojciech Golla de bal na een afgeslagen vrije trap terug in het strafschopgebied had getrapt.

Van Amersfoort

De voorsprong hield niet lang stand, want enkele minuten later zorgde Pelle van Amersfoort voor 1-1. De middenvelder kopte raak uit een voorzet van Stefano Marzo.

NEC drong daarna wat meer aan en was via een kopbal van opnieuw Dumic dicht bij 2-1. Dat was Kevin Mayi vlak na rust ook. De Franse spits rende zijn tegenstanders eruit, maar stuitte op doelman Erwin Mulder.

Raegy Ofosu was na een uur spelen wel trefzeker. De Duitse aanvaller kapte van de rechterkant naar binnen en verschalkte Mulder met een schot in de korte hoek.

Met invaller Sam Larsson in de ploeg gingen de Friezen nog wel vol voor de 2-2. De Zweed was enkele keren gevaarlijk, maar slaagde er niet om doelman Joris Delle te verontrusten.

Door Redactie: NU.nl Sport / ANP Foto: