FC Twente wint in blessuretijd spektakelstuk van FC Groningen

Gepubliceerd op 21 augustus 2016 om 15:39

FC Twente heeft zondag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Tukkers waren in een spectaculair duel in het Noordlease Stadion met 4-3 te sterk voor het nog puntloze FC Groningen.

Enes Ünal was met een loepzuivere hattrick in de eerste helft de grote man aan de kant van FC Twente.

De 19-jarige Turkse spits, die zijn basisdebuut bij de Tukkers maakte, vond in zowel de 23e, 36e als 39e minuut het net, drie keer op bijzonder fraaie wijze.

De aanvaller werd daarmee de eerste Turkse voetballer die in de Eredivisie een hattrick achter zijn naam krijgt. De laatste speler die minder dan zestien minuten nodig had voor een dergelijk kunststukje was Bryan Ruiz, destijds ook van FC Twente. Hij scoorde in 2010 tegen Sparta in vijf minuten driemaal.

Door die drie doelpunten van de huurling van Manchester City leek FC Twente een eenvoudige middag tegemoet te gaan.

Na rust liet FC Twente zich echter lelijk verrassen. Mimoun Mahi bracht het verschil in de 52e minuut terug tot twee goals, waarna Oussama Idrissi in de 69e minuut voor de aansluitingstreffer zorgde.

Oosterwijk

Invaller Danny Hoesen zette FC Groningen zes minuten voor tijd zelfs helemaal naast FC Twente. In de tweede minuut van de blessuretijd zorgde Jari Oosterwijk, ingevallen voor Ünal, er op aangeven van Hakim Ziyech alsnog voor dat de bezoekers het noorden verlieten met drie punten op zak.

FC Twente klom naar de voorlopig tiende plaats op de ranglijst. FC Groningen, dat sinds dit seizoen wordt geleid door Ernest Faber, is dramatisch aan de competitie begonnen en wacht nog altijd op het eerste puntje.

FC Groningen heeft nu voor de tweede keer in de clubhistorie de eerste drie duels van een Eredivisieseizoen verloren. Eerder gebeurde dat in 2002/2003.

Door Redactie: NU.nl Sport / ANP Foto: ANP