Nederlands elftal speelt gelijk tegen Zweden

Gepubliceerd op 7 september 2016 om 09:32

Nederland heeft gelijk gespeeld tegen Zweden in het WK-kwalificatieduel in Solna. Oranje kreeg veel kansen, maar wist niet verder te komen dan een 1-1 eindstand. Een doelpunt van Bas Dost in de negentigste minuut werd mogelijk onterecht afgekeurd.

,,Volgens mij was het een zuivere treffer", zei de aanvaller na afloop tegen de NOS. ,,Bij een kopbal wordt er altijd wel een beetje geduwd, maar dan had hij nog wel heel vaak kunnen fluiten. Zulke duels komen heel veel voor. Het is jammer, want we verdienden de zege. En we konden ook wel eens een succesje gebruiken."

Ook volgens bodscoach Blind maakte de scheidsrechter 'een ongelooflijke fout'. „Dat is heel zuur, want we speelden een prima wedstrijd en de tactiek werkte.''

Het was de eerste wedstrijd van Oranje in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. De druk op het Nederlands elftal en vooral op bondcoach Blind was voorafgaand aan het duel erg groot, omdat Nederland eerder al het EK moest missen. Bovendien werd het oefenduel tegen Griekenland afgelopen week verloren met 2-1, en zorgt de wisselingen bij de technische staf van Oranje en de directie van de KNVB voor veel onrust.

SNEIJDER MAN OF THE MATCH

De wedstrijd tegen Zweden moest het goed maken. Sneijder speelde een sterke wedstrijd tegen de Zweedse ploeg en werd zelfs verkozen tot ‘man of the match’. Hij zorgde voor veel kansen en maakte de gelijkmaker (1-1) voor Oranje.

Al in de eerste helft kreeg Nederland veel kansen, maar door een grote fout van Kevin Strootman kon de Zweedse Marcus Berg met een stift over de keeper heen scoren. De ploeg van bondscoach Blind ging daardoor de rust in met een achterstand.

De tweede helft begon Nederland ook met veel kansen, maar geen enkele treffer. Pas na 67 minuten speeltijd zorgde Sneijder eindelijk voor de gelijkmaker. De Zweedse keeper Olsen wist de eerste poging van Janmaat nog te stoppen, maar de rebound van Sneijder ging vervolgens wel het doel in.

In de negentigste minuut leek het dus nog even of Nederland op een voorsprong kwam te staan. Aanvaller Bas Dost, die in de 66e minuut het veld op kwam, kopte de bal in het net, maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter vanwege een duw.

Nederland moet het dus doen met een teleurstellend gelijkspel. Vooralsnog komt er dus nog geen einde aan de onrust bij Oranje. In oktober moet de ploeg het opnemen tegen Wit-Rusland en Frankrijk.

Door Redactie Metro: Foto: ANP