'Maak Van Gaal bondscoach, Blind assistent'

Gepubliceerd op 12 september 2016 om 11:02

Bondscoach Danny Blind zoekt nog naar twee nieuwe assistenten. In Studio Voetbal gaan zondagavond meerdere namen over tafel.

Naamloos2-373.pngZeljko Petrovic zou het wel weten. "Laat iemand anders Ruud Gullit bellen en niét Hans van Breukelen", aldus de trainer van ADO Den Haag.

Gullit is vooralsnog onbereikbaar voor technisch directeur Hans van Breukelen, maar voor Petrovic blijft hij de ideale assistent. "Met Gullit heb je mondiale uitstraling erbij. Hij hoort bij Oranje. En Henk ten Cate is ook goed. Ik denk dat Henk wil."

'Huis KNVB ingestort'

Arno Vermeulen noemt Ronald de Boer en Mark van Bommel. Co Adriaanse kiest voor een radicale oplossing. "Enkele weken geleden vertelde ik hier dat de KNVB een scheef huis bouwt. Nu is het huis ingestort. Het fundament staat niet meer overeind. Nu is de kans om een nieuw huis te bouwen."

"Blind is geen hoofdtrainer", aldus Adriaanse. "De bondscoach moet de beste trainer van Nederland zijn. Maak Louis van Gaal hoofdtrainer en Danny weer assistent. Dan heb je geen assistent meer nodig."

"Dat geldt ook voor de organisatie", aldus Adriaanse. "De KNVB is in Nederland het hoogste orgaan. Daar moeten de beste mensen werken in mijn ogen. De beste algemeen directeur, de beste technisch directeur en de beste trainer dus. De besten zijn Toon Gerbrands, Marcel Brands en Louis van Gaal."

Petrovic schudt zijn hoofd: "Blind moet niet weer assistent worden. Ik zou dat niet accepteren."

Adriaanse: PSV heeft geen kans tegen Atlético

PSV moet dinsdag de eer van Nederland vertegenwoordigen in de Champions League. Volgens Adriaanse krijgen de Eindhovenaren het zwaar. "Vorig seizoen was het qua uitslag goed, maar qua spel niet. Keeper Jeroen Zoet was in topvorm. Normaal gesproken heeft PSV geen enkele kans."

Afgelopen zaterdag kende PSV een goede generale tegen NEC (0-4), maar de tegenstand van de thuisploeg was wel erg pover. "NEC hield totaal open huis", aldus Youri Mulder. "Het was een chaos. Ze werden heel naïef weggecounterd."

"Dit was de uitgelezen mogelijkheid om er 10-0 van te maken", is Adriaanse kritisch op PSV. "Dat ben ik met Luuk de Jong eens die dat gisteren na de wedstrijd zei. Hij wil opnieuw topscorer worden en daar had hij aan kunnen werken gisteren. Ik vind de komende CL-wedstrijd tegen Atlético geen excuus. Die is dinsdag pas."

Adriaanse begreep de tactiek van NEC-trainer Peter Hyballa wel. "Een prima tactiek", aldus Adriaanse. "Om kans te maken tegen een topclub moet je iets doen wat ze niet verwachten."

Hoe goed was Ziyech?

In Amsterdam draaide alles zondag om het debuut van Hakim Ziyech tegen Vitesse (1-0). Met een assist was hij belangrijk. "Ik vond hem niet goed", aldus Adriaanse. "Hij leed veel balverlies. Bij Twente was hij belangrijker en dominanter. Hij zat opgesloten aan de rechterkant."

Youri Mulder is het niet eens met Adriaanse. "Ik vond hem een van de beteren. Hij legt veel risico in zijn spel. Het is alles of niet. Hij lijdt vaak balverlies, maar is ook vaak beslissend. En vandaag ook. Wie vond je beter dan?"

Adriaanse: "Davy Klaassen. En Kasper Dolberg toen hij inviel. Ziyech is een goede voetballer. Intelligent en fijn. Maar vandaag vond ik hem niet goed." 

Mulder: "Oké, ik vond hem ook niet zo goed. Maar wel de beste van Ajax, want Ajax speelde dramatisch..."

Redactie NOS Foto: NOS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.