Van den Brom: moeite om bij de les te blijven

Gepubliceerd op 16 september 2016 om 09:23

"Die 1-0 voorsprong was even totaal niet belangrijk", zegt AZ-trainer John van den Brom.

Naamloos-3245.png

De trainer was, net als iedereen in het stadion, even helemaal de weg kwijt nadat de Belgische middenvelder Stijn Wuytens doodstil bleef liggen nadat hij voor de openingstreffer had gezorgd. "Dat had een enorme impact op alles en iedereen."

De belangrijkste vraag na afloop was natuurlijk: hoe is het met Stijn Wuytens? "Naar omstandigheden oké", laat Van den Brom weten. "Hij heeft een zware hersenschudding, maar hij is bij kennis en het gaat goed met hem. Dat is ook het enige dat ik de spelers heb doorgegeven na de wedstrijd, het gaat goed met Stijn."

Het voorval gebeurde na een uur spelen. Wuytens kopte de bal binnen, maar kwam hard in aanraking met de doelman van Dundalk. "Hij kreeg een flinke klets op zijn kin en was even buiten westen", zegt Van den Brom. "Het zorgde voor veel paniek. Je probeert de spelers naar je toe te halen, weg bij die situatie. Vier, vijf jongens waren aan het huilen en ik had zelf ook tranen in mijn ogen."

Nadat Wuytens van het veld was gedragen en het spel verder ging had AZ het even moeilijk. "We hadden moeite om bij de les te blijven ja", aldus Van den Brom. "Toch was het besef er wel dat we een belangrijk doelpunt hadden gemaakt", reageert verdediger Rens van Eijden. "Vervolgens komen zij ook nog eens met tien man te staan, dan mag je het niet meer weggeven."

Daar sluit AZ-coach Van den Brom zich bij aan. "Er was eigenlijk niets aan de hand. Dan moet je zo'n resultaat eruit slepen. Dat hebben we slecht gedaan. De doelstelling is Europees overwinteren, maar dit was niet voldoende om daar aanspraak op te maken. Het moet voetballend beter, maar ook qua slimheid om een wedstrijd op slot te gooien."

Door de Redactie NOS: Foto: ANP/NOS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.