'KNVB kan een type Toon Gerbrands goed gebruiken'

Gepubliceerd op 16 september 2016 om 09:30

De KNVB moet een type Toon Gebrands aanstellen om een oplossing te vinden voor de bestuurlijke crisis, zo meent voormalig sportbestuurder Gaston Sporre.

Naamloos-3247.png

Sporre is een ervaringsdeskundige in het oplossen van een bestuurlijke crisis. Zo was hij in de jaren negentig de formateur van een nieuw bestuur bij de KNVB toen die stuurloos dreigde te worden na het Sport7-debacle. 

De oud-voorzitter van PEC Zwolle (1989-1998) is duidelijk over de huidige gang van zaken bij de bond. "We kunnen zien dat ze in het Zeister bos aardig van het padje zijn geraakt", vindt Sporre. "Het had een soort Kremlin-karakter onder het mom: 'we gaan die, die en die benoemen'."

Het is volgens hem zonneklaar wat het probleem is. "Je kunt eigenlijk zeggen dat het na de periode-Van Gaal niet rustig is geweest", vindt Sporre. "De top van de KNVB is los gaan zitten van de clubs, terwijl het voor de clubs alle hens aan dek is om internationaal de zaak draaiende te houden."

"Dan moet je bij de raad van commissarissen toch een keer in de spiegel kijken of een aantal zaken niet voor verbetering vatbaar is. Kennelijk is die eigenschap niet al te sterk ontwikkeld."

Toon Gebrands

Ook weet Sporre wat de beste oplossing is. "Je zou iemand moeten hebben met het postuur en de inhoud van Toon Gerbrands, maar dit soort mensen ligt niet voor het oprapen"

Gerbrands is door zijn rol als algemeen directeur van PSV niet beschikbaar. "Wie het dan moet doen? Ik zou het niet direct weten. Ik ben niet beschikbaar, maar ik ben bereid om te adviseren."

Door de Redactie NOS: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.