Siem de Jong: Een uur was voldoende voor nu

Gepubliceerd op 22 september 2016 om 08:41

Siem de Jong onderscheidde zich tijdens het bekerduel van PSV met Roda JC met een paar goede openingen. De middenvelder moest in het met 4-0 gewonnen duel noodgedwongen als spits worden opgesteld omdat broer Luuk geschorst was en Jürgen Locadia geblesseerd is.

Naamloos-3345.png

,,Ik denk niet dat ik normaal gesproken voor de positie van Luuk in aanmerking kom", zei De Jong na het duel.

,,Van tevoren heb ik nog tegen hem gezegd dat hij het maar niet al te goed zou doen", grapte hij. ,,Nee, Luuk heeft hier natuurlijk aardig wat krediet opgebouwd. De afgelopen wedstrijden was het wat minder en baalde hij, maar als die bal tegen Atlético gewoon wordt goedgekeurd, is het beeld ook weer anders. Hij werkt hard en dat is altijd de basis. Zelf richt ik me in principe op het middenveld."

De Jong kwam gisteravond ruim een uur in actie. ,,Zelf had ik na de duels met Jong PSV heel lichte klachten. Niks ernstigs, maar voor nu was ruim een uur voldoende."

De Jong kampte bij Newcastle United veel met blessureleed en raakte zijn plek in het elftal kwijt. Bij PSV is hij inmiddels op de weg terug, met drie optredens in anderhalve week (waarvan twee voor Jong PSV).

Cocu beloonde Jong PSV-spits Sam Lammers tegen Roda JC met een debuut op het hoogste niveau. ,,Niet alleen vanwege zijn goals, maar ook vanwege de manier waarop hij bezig is bij Jong PSV en zichzelf wil ontwikkelen en verbeteren. Dit was een goed moment om hem te laten debuteren."

Lammers glunderde na zijn tien eerste minuten in PSV 1 en wil zijn huidige doelpuntengemiddelde bij Jong PSV vasthouden. ,,Ik heb daar vertrouwen in. Voor mij was dit de kans om voor het eerst voor 30.000 mensen te spelen. Het is een heerlijk gevoel en je merkt dat het een verschil is met de wedstrijden in de eerste divisie, hoewel ik laatst bij NAC al wel voor 15.000 mensen speelde", aldus de topscorer van de eerste divisie.

Door de Redactie AD Foto: Pro Shots

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.