Sparta klopt Dordrecht in streekderby, Spakenburg stunt

Gepubliceerd op 22 september 2016 om 10:09

Zonder al te veel moeite heeft Sparta in het toernooi om de KNVB-beker gewonnen van FC Dordrecht. De Rotterdammers, als nieuweling goed begonnen aan het seizoen in de eredivisie, versloegen de tegenstander uit de eerste divisie met 3-1.

Stuntje Spakenburg
Spakenburg heeft in de eerste ronde van het bekertoernooi eenvoudig afgerekend met Fortuna Sittard. De eerstedivisieclub keek al na ruim twintig minuten spelen tegen een achterstand aan en kon die niet meer goedmaken (2-1).

Olivier Pilon bracht de amateurs al in de 23e minuut op voorsprong. Spakenburg liep daarna uit door een doelpunt van Danny van den Meiracker in de 73e minuut. Slechts twee minuten later vond Fortuna een antwoord op het goed spelende Spakenburg en beperkte Aziz Khalouta de schade voor de eerstedivisieclub. Het lukte de Limburgse ploeg echter niet meer om Spakenburg te achterhalen.

De uitschakeling in het toernooi om de KNVB-beker is een nieuwe teleurstelling voor Fortuna deze week. De club moest maandag nog drie punten inleveren op de stand in de Jupiler League, omdat de club volgens de KNVB niet aan financiële afspraken heeft voldaan.

Door de Redactie AD: Foto: Pro Shots