Stekelenburg en Karsdorp lijken kans te krijgen bij Oranje

Gepubliceerd op 7 oktober 2016 om 09:28

Het Nederlands elftal treedt vanavond (vrijdag) vanaf 20.45 uur in de WK-kwalificaties aan tegen Wit-Rusland. Bondscoach Danny Blind kondigde donderdag op zijn perspraatje aan dat hij 'geen rigoureuze veranderingen' zou doorvoeren ten opzichte van de 1-1 in Zweden, maar lijkt toch twee opvallende keuzes in petto te hebben.

Naamloos-3548.png

Diverse media stellen dat Maarten Stekelenburg de voorkeur boven Jeroen Zoet en Jasper Cillessen krijgt onder de lat. Het was na de persconferentie van Blind al duidelijk dat Cillessen door zijn geringe speeltijd bij FC Barcelona niet zou keepen en dat het om Zoet en Stekelenburg gaan. Laatstgenoemde lijkt de concurrentiestrijd te winnen. Het zou een mooi moment zijn voor de 34-jarige goalie van Everton, aangezien hij op 16 oktober 2012 voor het laatst in actie kwam voor Oranje.

Blind liet zich donderdag als volgt uit over de concurrentiestrijd tussen de drie keepers van Oranje. "Ze zitten alle drie heel dicht bij elkaar. Dan moet je dus kijken naar wat je echt nodig hebt op het moment. Dat is nu iemand die er écht zal staan. Jasper speelt op dit moment niet, waardoor de keuze dus tussen Zoet en Stekelenburg gaat. Ik kies uit deze twee keepers", sprak de bondscoach, die dus voor Stekelenburg lijkt te kiezen.

Naast Stekelenburg lijkt ook Rick Karsdorp in de basis te staan tegen Wit-Rusland. Dat concludeert onder meerDe Telegraaf op basis van de besloten training. Blind liet al weten dat de rechtsback van Feyenoord een goede optie is. "Hij kan daar inderdaad spelen tegen Wit-Rusland. De Kuip is natuurlijk een vertrouwde omgeving voor hem. Het prachtige stadion is zijn thuishaven. "

Door de Redactie FC Up Date Foto: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.