Oranje werkt met klinkende zege aan zelfvertrouwen

Gepubliceerd op 8 oktober 2016 om 10:29

Het Nederlands elftal heeft na het gelijkspel tegen Zweden zijn eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks binnen.

Naamloos-3552.png

In eigen huis won het met overtuigende cijfers van Wit-Rusland: 4-1. Voor rust had Oranje het moeilijk met de bezoekers, maar na de pauze werd het krachtsverschil duidelijk.

Wit-Rusland is een taaie ploeg. Het scoort moeilijk, maar incasseert ook weinig. Zo'n georganiseerde, defensieve speelstijl kan nog weleens problemen opleveren voor de tegenstander. Het vrij jonge Oranje van bondscoach Danny Blind wilde vroeg op voorsprong komen, om te voorkomen dat het ongeduldig wordt op zoek naar de treffer.

Het was dan ook meer dan welkom dat Quinsy Promes binnen een kwartier spelen voor zijn eerste goal namens onze nationale ploeg tekende. De vleugelspeler van Spartak Moskou schoot de bal in de hoek na een voorzet van Vincent Janssen, die nog altijd spits nummer één is in het Nederlands elftal. Een kwartier later was het weer raak voor Promes dankzij een bekeken volley (2-0).

Bij rust had het scorebord al 3-0 moeten aangeven, als de loepzuivere treffer van Virgil van Dijk gewoon werd toegekend. Toch werd zijn treffer afgekeurd wegens 'buitenspel', wat het duidelijk niet was. Dat leek niet zo'n ramp, totdat de Wit-Russen meteen na de pauze tekende voor de aansluitingstreffer. Aanvoerder Sergej Kornilenko kon de bal hard en laag voorgeven in duel met Jeffrey Bruma. Vervolgens gaf Alexei Rios het laatste zetje: 2-1.

Een belangrijke fase voor de mannen van Blind. Het was nu zaak om achterin niets meer weg te geven en de voorsprong hopelijk uit te bouwen. Dat lukte via Davy Klaassen, die oplettend reageerde na een bal op de paal van Georginio Wijnaldum. Vincent Janssen gooide de wedstrijd na dik een uur op schitterende wijze in het slot. Hij schoot de bal hard in de verre hoek en bepaalde de eindstand op 4-1.

Oranje gaat in Groep A samen met Zweden en Frankrijk aan kop (allen vier punten). Bulgarije volgt met drie punten.

Door de Redactie FC Up Date Foto: FC Up Date 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.