Blind: "Goede dingen gezien, maar ook minder goede"

Gepubliceerd op 8 oktober 2016 om 10:38

Het Nederlands elftal maakte vrijdag een goede indruk in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland.

Naamloos-3554.png

Oranje was in de Rotterdamse Kuip met 4-1 te sterk voor het Oost-Europese land, maar bondscoach Danny Blind kraakte na afloop ook kritische noten.

"Ik heb goede dingen gezien, maar ook minder goede dingen", begon Blind zijn analyse voor de camera van de NOS. "Met die minder goede dingen kunnen en moeten we wel wat in de komende twee dagen." Oranje neemt het komende maandag in de Amsterdam ArenA in de voorronde voor het WK 2018 in Rusland op tegen Frankrijk.

"Als team begonnen we goed. In de eerste dertig minuten zetten we het duel naar onze hand en kwamen we ook op 2-0", vervolgde Blind. Die voorsprong was het gevolg van doelpunten van Quincy Promes. De speler van Spartak Moskou snoerde daarmee zijn criticasters de mond. Promes liet in zijn voorgaande veertien interlands zelden het niveau zien dat hij in de Russische competitie wekelijks haalt.

Blind behield echter het vertrouwen in hem en werd daar tegen de Wit-Russen voor beloond. "Ik ben blij voor hem. Van mij mag iedereen scoren, dat maakt mij niet uit. Maar ik heb hem verdedigd, want ik zie hem elke week goed spelen in een sterke competitie. De meeste journalisten zien dat niet. Hij is er blij mee. Vervolgens gaat ie overdrijven en maakt ie er twee", grapte Blind.

Daarna liet Oranje de teugels vieren, waardoor Wit-Rusland meerdere goede kansen kon creëren voor de aansluitingstreffer. "We begonnen slordig te spelen en moesten God op onze blote knieën bedanken dat we niet met 2-1 de rust ingingen", aldus Blind. "Dat moment greep ik aan om de boel op scherp te zetten. Maar vervolgens trek je dat niveau nog vijf minuten door. Dat kan niet, tegen grote ploegen is dat dodelijk." Wit-Rusland kwam ook terug tot 2-1, maar verder liet Oranje het niet komen.

Onze landgenoten liepen zelfs nog uit naar een 4-1 zege. "Als we het goed hadden uitgespeeld, hadden we er nog drie bij kunnen prikken. Maar het lijkt me duidelijk dat dit wel een aandachtspunt is. Uiteindelijk neem ik naar maandag een goed gevoel mee. We moesten winnen en dat hebben we ook gedaan, wat bovendien verdiend was. De minder goede dingen moeten we wel echt verbeteren."

Door de Redactie FC Up Date Foto: FC UpDate 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.