Verstappen ijzersterk tweede in Japan

Gepubliceerd op 9 oktober 2016 om 10:20

Max Verstappen toonde zich van zijn beste kant door als tweede te finishen in de Grand Prix van Japan, achter Nico Rosberg.

Naamloos-3609.png

De Nederlander van Red Bull Racing wist de druk van Rosbergs Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton te weerstaan in de slotfase van de race en werd tweede. Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen werden vierde en vijfde, Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo zesde.

De eerste en derde plek op Suzuka betekende tevens dat Mercedes het constructeurskampioenschap in de wacht sleepte. Sergio Pérez en Nico Hülkenberg (Force India) werden zevende en achtste, Felipe Massa en Valtteri Bottas van Williams besloten de top-tien.

Start

Bij het doven van de startlichten waren onder meer Verstappen en Rosberg gelijk goed weg, net als de Ferrari's. Hamilton beleefde juist een dramatisch begin en viel gelijk terug tot buiten de top-vijf. De Nederlander kon in elk geval aanhaken bij de Duitser van Mercedes.

Gelijk al dutte de race een beetje in, tot de eerste reeks pitstops. Verstappen haalde in de elfde ronde nieuwe, harde (dus duurzamere) banden. Nadat iedereen binnen was geweest kon de Nederlander wederom enkele seconden achter Rosberg aansluiten.

Bedreigen

Halverwege de race kwam Vettel dichterbij aan Verstappen, maar kon hem niet bedreigen. De tweede reeks pitstops volgde al - de Nederlander haalde wederom een setje hard rubber. Dat gold voor alle coureurs in de top-zes (van Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing), afgezien van Vettel, die toen op zachte banden reed.

 

 

Met de Duitser in zijn kielzorg had Hamilton zich intussen teruggevochten tot de derde plek. Met nog vijf ronden te gaan kwam hij zelf aan de staart van de Nederlander. Verstappen klaagde toen - net als de Ferrari-rijders - over slechte naleving van de blauwe vlaggen: het signaal voor achterblijvers om een snellere auto te laten passeren.

Finishvlag

De Nederlander wist echter prima om te gaan met de drievoudig wereldkampioen achter zich en hield Hamilton net achter zich tot aan de finishvlag - in de op een na laatste ronde miste de Brit zelfs de laatste bocht, in de remzone achter Verstappen. Rosberg kon ondertussen onbedreigd naar de zege rijden.

Door de Redactie Telegraaf:  Foto: Red Bull

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.