Verstappen: '2e door geweldige strategie'

Gepubliceerd op 9 oktober 2016 om 10:25

Max Verstappen bedankt de sterke strategie die met zijn team Red Bull Racing werd uitgezet voor de tweede plek in de Grand Prix van Japan.

Naamloos-3611.png

De Nederlander mocht na zijn P2 in Maleisië wederom het podium beklimmen, ditmaal met Nico Rosberg op de hoogste trede en met Lewis Hamilton als derde.

"Er was wel veel verkeer", stelde Verstappen over zijn race. "Gelukkig kon ik de banden sparen in de laatste stint. Onze strategie was geweldig, het is altijd erg positief om te kunnen racen met de Mercedessen. Deze tweede plaats is geweldig, ik wil het team enorm bedanken!"

Coureur van de dag

De 19-jarige Limburger wist de druk van Hamilton te weerstaan tot aan de finish. Niet voor niets werd hij wederom verkozen tot coureur van de dag: in Maleisië al voor de vijfde keer dit seizoen, nu dus voor de zesde maal.

Grappend: "Ik had zijn hete adem in m'n nek, al was die niet zo heet als in Maleisië. Natuurlijk pushte Lewis wel flink, en we hadden ook een gek moment in de laatste bocht van de op een na laatste ronden. Maar dit is gewoon heel goed."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.