Cillessen geblesseerd, Blind haalt Vorm bij selectie

Gepubliceerd op 9 oktober 2016 om 10:36

Michel Vorm voegt zich zondag bij het trainingskamp van Oranje. Bondscoach Danny Blind heeft de keeper van Tottenham Hotspur bij de selectie gehaald als vervanger van Jasper Cillessen.

Naamloos-3615.png

De doelman van FC Barcelona raakte zaterdag op de training in Amsterdam geblesseerd aan de enkel.

Grote gevolgen voor het Nederlands elftal heeft de blessure van Cillessen niet. Maarten Stekelenburg verdedigde vrijdag het doel in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland (4-1 winst). In de interlands daarvoor kreeg Jeroen Zoet de voorkeur boven Cillessen.

De laatste keer dat Vorm speelminuten maakte bij Oranje, was in juli 2014 op het WK. In de slotfase van de wedstrijd om het brons tegen Brazilië mocht hij van bondscoach Louis van Gaal invallen, zodat alle selectiespelers in actie waren gekomen op het toernooi. Vorms laatste 'echte' interland dateert van het najaar 2013, de met 8-1 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije.

Eerder op de dag haalde Blind Tonny Vilhena al bij de selectie van Oranje omdat het nog onzeker is of Wesley Sneijder maandag kan spelen tegen Frankrijk. De speler van Galatasaray moest zich tegen Wit-Rusland in de rust laten vervangen omdat hij weer last van zijn hamstring had gekregen.

Door de Redactie FC UpDate Foto: FC UpDate

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.