Gullit geeft advies: "De Italiaanse veerkracht is welkom"

Gepubliceerd op 9 oktober 2016 om 10:58

Ruud Gullit vindt dat Nederland nog veel kan leren van de Italiaanse voetbalcultuur. De voormalig topvoetballer hoopt dat Oranje wat opsteekt van de mentaliteit van de Italianen, die afgelopen week met 1-1 gelijkspeelden tegen Spanje.

Naamloos-3623.png

Gullit heeft die wedstrijd nauwlettend bekeken, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. "In de Italiaanse voetbalcultuur maakt het niet uit hoe zo'n resultaat tot stand komt. Ik heb intensief op het publiek gelet. Nooit keerden ze zich tegen de eigen ploeg. Sterker, ze waren enthousiast als Italië ook maar een beetje onder de druk uitkwam en richting het Spaanse doel trok. Het publiek in Nederland had het elftal ongetwijfeld getrakteerd op een fluitconcert."

"Bij de achterstand kwam er toch iets boven in de Italiaanse ploeg om zich onder de Spaanse dominantie uit te spelen, 1-1 te scoren en het publiek ging uit zijn dak. Volgens ons Nederlandse gevoel is dat niet te rijmen, maar wel voor Italianen. Je weet dat ze het kunnen, maar ik blijf het knap vinden dat ze zich onder zo''n afgang uitknokken", looft Gullit.

Mentaal kan Nederland nog grote stappen zetten volgens de oud-international. "Als het bij Oranje niet lukt dan gaat het meteen ook helemaal fout. Iets meer Italiaanse veerkracht is welkom. Op een of andere manier kunnen wij dat moeilijk opbrengen terwijl Italianen en ook Duitsers wel een resultaat uit een wedstrijd persen zonder goed te spelen. Kan Oranje dit ingrediënt toevoegen dan acht ik Nederland maandag niet kansloos tegen Frankrijk."

Door de Redactie FC UpDate Foto:  FC UpDate

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.