Koeman woedend op bondscoach O'Neill

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 11:47

Trainer Ronald Koeman van Everton is boos op bondscoach Martin O'Neill van Ierland. Volgens de Nederlandse oud-international is de voorman van de Ierse ploeg onverantwoord omgegaan met zijn international James McCarthy.

download1-49.jpg

De 25-jarige middenvelder van Everton stond door een liesblessure sinds 23 augustus aan de kant bij zijn club. Hij maakte juist tijdens de voorbije interlandperiode zijn rentree en speelde langdurig in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Georgië (de volle negentig minuten) en Moldavië (81 minuten).

Volgens Koeman is McCarthy bij de Ierse ploeg onnodig zwaar overbelast. ,,Daarmee krijgen wij nu weer te maken', foeterde de voormalige libero, die 'morgen met Everton bij koploper Manchester City aantreedt'in The Guardian.

,,Het is belachelijk dat hij eerst een volledige wedstrijd heeft gespeeld en drie dagen later nog eens tachtig minuten. En dat na een operatie, vijf tot zes weken rust, en slechts drie trainingen bij zijn club. Ik had ook wat meer verantwoordelijkheid bij hem verwacht, want hij staat niet voor niets bij ons op de loonlijst. Maar hij zat bij de Ierse selectie in een heel moeilijke situatie.''

Koeman had op meer begrip en zorgvuldigheid gerekend bij de Ierse bondscoach en diens medische staf. ,,Zij hebben aan hem gevraagd of hij klaar was om te spelen. Voor een voetballer is het dan heel moeilijk om nee te zeggen, zeker als hij in zijn vaderland verblijft. Maar laat hem dan 45 minuten spelen of een uur. Zoals het nu echter is gegaan, is dodelijk voor een speler.''

Door de Redactie AD: Foto: EPA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.